Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ξαναρχίζουν οι πλειστηριασμοί, βγαίνουν στο σφυρί και α' κατοικίες.

Πλειστηριασμούς κατοικιών για χρέη προς το Δημόσιο άνω των 400.000 ευρώ διενεργούν για δεύτερη συνεχόμενη Τετάρτη οι συμβολαιογράφοι.
Οπως ανακοινώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας για σήμερα Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, «θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς, ανεξαρτήτως του ύψους της....
επισπευδόμενης απαίτησης, μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο κατοικία του οφειλέτη (φυσικού προσώπου).
Οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται για αυτές τις περιπτώσεις μόνο όταν επισπεύδοντες είναι οι Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ, και για ποσό επισπευδόμενης απαίτησης, δηλαδή ποσό εγγραφής κατάσχεσης ίσο με ή πάνω από 400.000 ευρώ.
Διευκρινίζεται ότι για ποσό επισπευδόμενης απαίτησης (εγγραφής κατάσχεσης) κάτω από 400.000 ευρώ, δεν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατοικιών οφειλετών (φυσικών προσώπων) με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη μετά την αλλαγή της στάσης των συμβολαιογράφων δημιουργήθηκε ένταση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών με μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» που προσπάθησαν να αποτρέψουν τη διενέργεια των προγραμματισμένων πλειστηριασμών.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: