Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Νέα απάτη στο facebook με σελίδα που "χαρίζει" τρία Mini Cooper

Μια νέα απάτη εμφανίστηκε στο facebook και μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να εξαπατήσει χιλιάδες χρήστες. Το φαινόμενο του like farming, δηλαδή της συλλογής «likes» χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα, δεν είναι ούτε καινούργιο ούτε σπάνιο. Η παρακάτω περίπτωση, αφορά ψεύτικο διαγωνισμό για να κερδίσουν οι συμμετέχοντες 3 αυτοκίνητα Mini Cooper.
Με αυτό τον τρόπο οι επιτήδειοι, κατάφεραν μόλις σε 11 ώρες να εξαπατήσουν 17.000 χρήστες.
Η απάτη λοιπόν έχει 2 σκέλη. Αφενός τα likes που θα.....
μαζευτούν μπορούν σε 2ο χρόνο να πουληθούν στον οποιοδήποτε θελήσει να αποκτήσει μια σελίδα στο facebook με απήχηση σε χιλιάδες άτομα και αφετέρου, πολλοί χρήστες θα ξεγελαστούν και άθελά τους, εφόσον δεν προσέξουν τα «ψιλά γράμματα» θα εγγραφούν σε υπηρεσία αποστολής αχρήστων SMS με χρέωση 24,80 ευρώ/μήνα. Ο επιτήδειος που παραπλάνησε χιλιάδες χρήστες με τον ψεύτικο διαγωνισμό θα κερδίσει χρήματα από το affiliate marketing.
Τι είναι όμως το affiliate marketing;
Affiliate Marketing είναι ένας τύπος Performance based Marketing και αφορά προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Affiliate είναι ο Συνεργάτης ενός Δικτύου Συνεργατών (Affiliate Network), ο οποίος προωθεί προϊόντα ή υπηρεσίες ενός Διαφημιζόμενου στο διαδίκτυο. Το Affiliate Marketing λειτουργεί ως εξής: Μια εταιρία ή επιχείρηση (Διαφημιζόμενος) ανταμείβει τους Συνεργάτες (Affiliates) για κάθε πελάτη ή επισκέπτη που οδηγούν στην διαδικτυακή τους ιστοσελίδα. Η ανταμοιβή μπορεί να είναι ένα ποσοστό προμήθειας από μια επιτυχημένη online πώληση (CPS), είτε ένα ποσό για μια συγκεκριμένη ενέργεια, όπως μια εγγραφή μέλους ή newsletter (CPL). Ο Affiliate προωθεί διαφημιζόμενες εταιρίες, χρησιμοποιώντας διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες ή μεθόδους marketing μέσα από διαδικτυακές πηγές όπως ιστοσελίδες, ιστολόγια, ηλεκτρονικά μηνύματα και άλλα πολλά.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως στην ίδια σελίδα, σε ποστ που ανέβηκε στα αγγλικά λίγες ώρες μετά τον διαγωνισμό-απάτη, υπάρχει παρόμοιος διαγωνισμός, γραμμένος στα αγγλικά όπου οι «νικητές» θα κερδίσουν 2 Mini Cooper, αντί για 3 που υπόσχεται η νεότερη ανάρτηση.
Πηγή: ellinikahoaxes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: