Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ετήσια εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκιδικής.



         
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκιδικής.  Στο Δημοτικό Θέατρο  Πολυγύρου, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, συγκεντρώθηκαν οι  πολύτεκνοι   γονείς με τα  παιδιά τους  για να τιμήσουν  τις μητέρες που απόκτησαν παιδί κατά το έτος  2016,  να βραβεύσουν τους   μαθητές  και  νεοεισαχθέντες φοιτητές και για την κοπή της βασιλόπιτας  του Συλλόγου.
Η εκδήλωση άρχισε με την....
Βυζαντινή-Παραδοσιακή  χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου  με χοράρχη τον κ. Βασίλειο Χάδο.
Στην συνέχεια η  Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κυριάκου Ιφιγένεια  στον χαιρετισμό αφού ευχήθηκε σε όλους  Καλή Χρονιά και Ευλογημένη, το 2017 να φέρει σε όλους  υγεία, αγάπη, ευημερία και αισιοδοξία και μεταξύ άλλων  είπε  ότι οι πολύτεκνοι για μία ακόμη φορά  παραγκωνίζονται και διεκδικούν όχι προνόμια αλλά δικαιώματα που θα τους επιτρέψουν να επιβιώσουν.
Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ.κ. Εφραίμ στην ομιλία του που παρακολούθησε απνευστή το σύνολο των πολυτέκνων και επίσημων που είχε κατακλύσει την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου. Μετά τις ευχές που μετέφερε από το Άγιο Όρος, το Περιβόλι της Παναγίας, ο ηγούμενος Εφραίμ ευχαρίστησε την πολύτεκνη οικογένεια γιατί κάνει το καθήκον ης απέναντι στον Θεό και την Πατρίδα προσθέτοντας ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση και υπογραμμίζοντας ότι είναι ο συνεκτικός ιστός της Ελληνικής κοινωνίας.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πολύτεκνη οικογένεια σήμερα, πολλές από τις οποίες προέρχονται από την αντιμετώπιση που έχει από την πλευρά της πολιτείας, τόνισε όμως πως έχοντας την ελπίδα μας στο Θεό μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε εμπόδιο.
Ανακοίνωσε στην συνέχεια ότι η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου  και ο ίδιος προσπαθούν και θα δημιουργήσουν ίδρυμα  που θα μισθοδοτεί τους κληρικούς που δεν πληρώνει η πολιτεία, λόγω των περιορισμών, αλλά έχει ανάγκη η εκκλησία για ην εξυπηρέτηση των πιστών.
Επίσης, ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου κ.κ. Εφραίμ ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσουν και δεύτερο ίδρυμα που θα χορηγεί υποτροφίες σε παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, που δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες, για να σπουδάσουν.
Τα μηνύματα της ομιλίας του Ηγουμένου κ.κ. Εφραίμ ήταν πολλά και προς όλους. Όλοι οι παραβρισκόμενοι ενθουσιάστηκαν και τον ευχαρίστησαν.
Στην συνέχεια ο Πανασιολογιότατος , γέροντας Εφραίμ επέδωσε χρηματικά βραβεία ,  σε αριστούχους μαθητές, σε φοιτητές που πέρασαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, και σε πολύτεκνες οικογένειες που απέκτησαν παιδί εντός του 2016
 Στον  γέροντας Εφραίμ για την προσφορά του στους πολύτεκνους και στο Σ.Π.Ν.Χ, επιδόθηκε από τον Αντιπρόεδρο κ. Κυριάκο Δέα  ένα χειροποίητο χρυσοκέντητο επιγονάτιο και ένα κομποσκοίνι  από τον Γραμματέα κ. Ηλία Σταμούλη. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι δυο Μητροπολίτες της Χαλκιδικής, Σεβ. Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικόδημος και Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος.  
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος.
Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Σωτηρία Βλάχου, ο Πολιτευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Απόστολος Πάνιας,   ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και πολιτευτής του Νομού κ. Στέλιος Βαλιάνος.
Ο Ταξίαρχος Διευθυντής Αστυνομίας Ν. Χαλκιδικής και πολύτεκνος   κ. Θεολόγης Τζουμαϊλης      
Ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία, πρώην αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής κ. Αριστοτέλης Μανωλάς.
Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής  κ. Τζηρίτης Αποστόλης, ο Πρόεδροs του Τοπικού Ολύνθου κ. Νικόλαος Αυγέρος.
Η Διευθύντρια της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής κ. Ευτυχία Παπανικολάου.
Ο  εκπρόσωπος της ΑΣΠΕ  κ.   Ερωτόκλητος   Θεοτοκάτος , ο   εκπρόσωπος του Συλλόγου     Πολυτέκνων   Θεσσαλονίκης  «Αγ. Πάντες» κ.  Νικόλαος Μουσανεζόπουλος ,   η Πρόεδρος των πολυτέκνων Μαγνησίας κ. Τάνια Πράπα με τον Γεν Γραμματέα κ. Βάιο Κουκλουμπέρη,  ο Πρόεδρος των πολυτέκνων Καβάλας κ. Ιωάννης  Βοίδης, Δράμας κ Νικόλαος  Σμολοκτός,   Γιανιτσών κ. Κωνσταντίνος  Μπεκρής, Κοζάνης κ. Κυριάκος  Ιωαννίδης  με τον ταμία κ. Δημήτριο Νάκα,  Θεσσαλονίκης «η Μέριμνα» κ Αθανάσιος Αλεξίου με τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτριο Πελιούρη και τον Γραμματέα κ. Μπούρα  Χρήστο.                                                                                                                                                                                                              
Οι Πρόεδροι των συλλόγων, «Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου» κ Έφη Κελιαφάνου, «Εθελοντικό όμιλο γυναικών κοινωνικής ανάπτυξης» κ. Χρυσούλα Λιαριγκοβινού και μέλη του Δ.Σ « Συσπείρωσης και ψυχαγωγίας γυναικών Πολυγύρου» κ. Ρούλα Αμαραντίδου και μέλη του Δ.Σ, «Εικαστικών και Καλλιτεχνών  Πολυγύρου» κ. Αθανάσιο Κυπαρίση.                                                                          
             Στις μητέρες που τιμήθηκαν ο Σ.Π.Ν.Χ έδωσε  μία ασημένια εικόνα της Παναγίας με τον Χρηστό , και διάφορα δώρα.
Στους αριστεύσαντες και στους νεοεισαχθέντες φοιτητές, έδωσε τιμητικό έπαινο.
Στον  τυχερό  που  βρήκε  το φλουρί  της πίτας δόθηκε  ένας ηλεκτρικός βραστήρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: