Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Θεαγένειο: Σημαντικές ελλείψεις σε αίμα - Έκκληση σε αιμοδότες

Έκκληση για αίμα απηύθυνε το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς εμφανίζονται σημαντικές ελλείψεις μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, λόγω της κακοκαιρίας και των ιώσεων. Οι ανάγκες καθημερινά είναι μεγάλες, αφού γίνονται χειρουργεία και μεταγγίσεις σε ασθενείς.

«Το πρόβλημα ξεκίνησε από τις γιορτές, που δεν έχουμε εξορμίσεις λόγω των εορτών. Συνεχίστηκε λόγω της κακοκαιρίας και των πολλών ιώσεων, που αποτρέπουν τον κόσμο να έρθει, είτε εμείς τους απορρίπτουμε. Πάντα υπάρχει πρόβλημα μετά τα Χριστούγεννα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά φέτος το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο», ανάφερε χαρακτηριστικά η Συντονίστρια Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Θεαγενείου, Άννα Λαζαρίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινά και απλά», στην ΕΡΤ3.
Μάλιστα, όπως τονίζει η ίδια, οι ανάγκες του Θεαγενείου δεν μπορούν να καλυφθούν από άλλα νοσοκομεία και πρέπει «οι αιμοδότες να αιμοδοτήσουν απευθείας στο δικό μας νοσοκομείο, γιατί τα ψυγεία μας είναι στην κυριολεξία άδεια».
Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάποιο περιστατικό, που να μην μπορεί να καλυφθεί, ωστόσο «αναγκαζόμαστε να λέμε στους συγγενείς πρέπει να δώσετε αίμα, γιατί αλλιώς θα αναβληθεί το χειρουργείο σας», σημειώνει η κ. Λαζαρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: