Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχεται φάπα στους δημάρχους από την κυβέρνηση;;;;

Έμαθαν να φυτεύουν μόνο τα τσιράκια τους και τώρα τους ξενίζει η πρόταση για σύσταση θέσεων διοικητικών και αναπληρωτών διοικητικών γραμματέων στους δήμους και τις περιφέρειες, οι οποίοι θα είναι επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του δήμου ή της περιφέρειας που προΐστανται.


Η ΚΕΔΕ με ανακοίνωσή της .....
έχει χαρακτηρίσει την πρόταση «πραξικοπηματικού χαρακτήρα» και ως ''απόπειρα της κυβέρνησης να καταργήσει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, μετατρέποντας τους δημάρχους σε υποτακτικούς της δημοσιοϋπαλληλικής γραφειοκρατίας''. Το θέμα έχει ως εξής: Έχει ανοίξει συζήτηση στο υπουργείου Εσωτερικών για την τροποποίηση του άρθρου 6 του νόμου Ν.4369/2016 «Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής Προϊσταμένων (διαφάνεια – αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις, προκειμένου να ενταχθούν και οι δήμοι και περιφέρειες στη διαδικασία. Σύμφωνα με πρόταση που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης ομάδας εργασίας ''συνιστώνται θέσεις Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας οι οποίοι τίθενται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του Δήμου, των οποίων και προΐστανται. Χαρακτηριστικά η πρόταση αναφέρει ότι ''αναλαμβάνουν την εκτέλεση και διοικητική εφαρμογή της πολιτικής του αρμόδιου για διορισμό οργάνου''.
Κοινή ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν και οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης, αναφέροντας τα εξής: ''Η εμφύτευση Γενικών Γραμματέων στους δήμους, μέσω διορισμού τους από την κυβέρνηση, αποτελεί νόθευση της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοδιοίκησης των τοπικών κοινωνιών. Ειναι, συνεπώς, εκ προοιμίου απαράδεκτη ακόμη και η συζήτηση μιας τέτοιας πρότασης''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: