Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ενδιαφέρον Σαββίδη για τις αποκρατικοποιήσεις.Προχωρούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την αξιοποίηση της έκτασης στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Το επόμενο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ «βλέπει» ο όμιλος Σαββίδη. Τι ισχύει με το σχέδιο τουριστικής επέκτασης στην Αθήνα.
Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να έχει στη καρδιά του τον ΠΑΟΚ, αλλά σαν πετυχημένος επιχειρηματίας που είναι έχει το μυαλό του στις επενδύσεις, όπως αποδείχθηκε με τη ΣΕΚΑΠ, το Μakedonia Palace, το Παλιούρι, τα ακίνητα εντός Θεσσαλονίκης.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν θα περιοριστεί σε εξαγορές στον ιδιωτικό τομέα. Όπως πληροφορείται η Voria.gr, ο κ. Σαββίδης ενδιαφέρεται για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ και ειδικότερα για τα projects που αφορούν επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις υποδομών. Άλλωστε μια πρώτη γεύση από το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για επενδύσεις σε στρατηγικές υποδομές πήραμε πρόσφατα όταν έγινε γνωστό ότι κατεβαίνει μαζί με τη Deutche Invest Equity Partners για τον ΟΛΘ. Μάλιστα, ήδη γίνονται επαφές για να επιλεγεί ο τρίτος εταίρος που θα είναι και ο port operator του σχήματος.
Ο κ. Σαββίδης, όπως έχει ήδη φανεί αλλά και έχει λεχθεί, ενδιαφέρεται για επενδύσεις στον τουρισμό και στο real estate, άλλωστε έχει ήδη κάνει σημαντικές αγορές. Ναι, το ενδιαφέρον του στο ξενοδοχειακό κλάδο δεν περιορίζεται στο Makedonia Palace, το οποίο ανακαινίζει ριζικά με μία επένδυση ύψους 12,4 εκατ. ευρώ. Ναι, έχει ενδιαφέρον και για την ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι στο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου δεν υπάρχει Ledra Marriot. Nαι, κάποια στιγμή οι συνεργάτες του είχαν δει το φάκελο του Esperia και ίσως να τον μελετήσουν ξανά, αλλά για το Athens Ledra -σύμφωνα με έγκυρες πηγές - «όσα διαδίδονται είναι "ευσεβείς πόθοι" όσων τα διαδίδουν».
Γενικότερα οι συνεργάτες του ομογενή επιχειρηματία σκανάρουν την αγορά για πιθανές ευκαιρίες, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.
Το δεδομένο αυτή την περίοδο είναι ότι έχει μελετηθεί η αξιοποίηση της βίλας Ζαρντινίδη για την οποία και θα περιμένουμε ανακοινώσεις καθώς σε αυτή θα δημιουργηθεί πιθανότατα χώρος εκδηλώσεων ( σ.σ venue). Eπίσης, προχωρούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του «κόκκινου σπιτιού» στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, όπως βεβαίως και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την αξιοποίηση της έκτασης στο Παλιούρι Χαλκιδικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χαρτοφυλάκιο των ιστορικών αστικών ακινήτων του Ομίλου Σαββίδη έχει συμπεριληφθεί και το υπέροχο αρχοντικό Καπαντζή, γνωστό και ως «κτήριο του ΝΑΤΟ» ή «κτήριο του Ερυθρού Σταυρού». Για την απόκτηση του εν λόγω κτηρίου επενδύθηκαν περίπου 5 εκατ. ευρώ, χωρίς πάντως ακόμη να έχει αποφασιστεί η μελλοντική του χρήση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: