Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΕΛΟΣ;

Ιδιαίτερα «ΚΑΥΤΟ» αναμένεται αυτό το καλοκαίρι, δηλαδή, για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και ΟΛΑ τα καλοκαίρια και οι χειμώνες που θα έρθουν στην ξεπουλημένη Ελλάδα.
Συνέλληνες, τα γράφουμε και τα φωνάζουμε ΧΡΟΝΙΑ, αλλά πολλοί μας έλεγαν ΑΚΡΑΙΟΥΣ, και ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣ και πως αυτά που λέμε, ΔΕΝ γίνονται.
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, προσωπικά, εδώ και ΧΡΟΝΙΑ γράφω πως «το σχέδιο για την υγεία στη χώρα μας, είναι να πάνε ΟΛΑ στους ιδιώτες», κάτι που προκύπτει από ΟΛΕΣ τις μέχρι και ΤΩΡΑ, «φωτισμένες πολιτικές», ΟΛΩΝ των ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
«Άνθρωποι» που δεν κόπιασαν, δε δούλεψαν ΠΟΤΕ στη ζωή τους, που ΠΟΤΕ δεν είχαν την αγωνία και την.....
ανασφάλεια του μεροκάματου, είναι εκείνοι, που έχουν το ΘΡΑΣΟΣ και μιλούν, και αποφασίζουν για ΕΜΑΣ, επειδή και καλά «σπούδασαν» λέει, έχουν κάποιο πτυχίο (το οποίο μπορεί να είναι και αγορασμένο από τον μπακάλη, πολλά άλλωστε ακουστήκαν πρόσφατα), το οποίο «πτυχίο» είναι το κλειδί για την θέση τους και για την καταστροφή μας.
Έτσι, πολύ απλά, για να καταλαβαινόμαστε.
ΕΜΕΙΣ, αγωνιούμε για το μεροκάματο λοιπόν, για τα «ένσημα», για την ασφάλιση, για….., και ΑΥΤΟΙ, που δεν ξέρουν τι είναι το ένσημο, μπορεί να το νομίζουν και για γραμματόσημο, «νομοθετούν» , βγάζοντας μας στο….. ΒΟΥΝΟ.
Διαβάστε μια είδηση….
«Βόμβα στο κοινωνικό κράτος: Υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση ζητούν οι δανειστές
«Η τρόικα προτείνει υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση… Οι δανειστές ζητούν να καταργηθούν οι συντάξεις και οι παροχές στους ασφαλισμένους μετά από εργατικό ατύχημα και να δίνονται από ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια», αποκαλύπτει μεταξύ άλλων η «RealNews».
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, στο υπουργείο Εργασίας μιλούν «για “βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους», ενώ εκφράζονται «φόβοι ότι η απαίτηση της τρόικας αποτελεί το πρώτο βήμα για σταδιακή μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος με αντικατάσταση υπηρεσιών από ιδιωτικές εταιρείες».
Μέσω της αποστολής 20σέλιδου υπομνήματος προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αναφέρει to ρεπορτάζ της RealNews, η τρόικα επιβάλλει τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, απαιτώντας από το κράτος να πάψει να καταβάλει εκείνο σύνταξη αναπηρίας σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος του ασφαλισμένου ή σύνταξη λόγω θανάτου στα μέλη της οικογένειάς του.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στην κατάργηση του άρθρου, καθώς η ένταξη ιδιωτικών εταιρειών θα οδηγήσει σε σταδιακή μετατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι δανειστές ζητούν την απόσυρση του άρθρου 31 του νέου νόμου, που προβλέπει ότι σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος το κράτος θα καταβάλλει στον ασφαλισμένο σύνταξη που θα ισούται τουλάχιστον με το διπλάσιο της εθνικής σύνταξης για την ασφάλιση 20 ετών, δηλαδή 768 ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι δανειστές έχουν ταχθεί κατά του άρθρου, επισημαίνοντας ότι η κοινωνική ασφάλιση που παρέχει το κράτος δεν πρέπει να επιβαρύνεται σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος και ότι, όπως έχουν επισημάνει πολλάκις, θα έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι να καλύπτονται από υποχρεωτικά ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια. «Το άρθρο πρέπει να ανακληθεί», αναφέρουν χαρακτηριστικά.»
ΠΗΓΗ: RealNews
Στο «Υπουργείο Εργασίας», οι «εργατικοί αρμόδιοι», μόνο μιλούν, και, καλά «αρνούνται», αλλά στο τέλος, υπογράφουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, γιατί έτσι ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ οι νέοι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ της χώρας.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ;
ΗΔΗ ισχύει το «ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, ΖΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ».
Ισχύει Συνέλληνες, πάρτε το χαμπάρι, απλά, ακόμα, είναι «ανεπίσημο».
Έρχεται όμως και η επισημοποίηση του, και όχι μόνον αυτή, αλλά και η ….. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του.
Θα δείτε, για πότε θα το «περάσουν» ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: