Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Το Χαμόγελο του Παιδιού- Απολογιστικό Δ.Τ. Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ



735 δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά του Δήμου Νέας Προποντίδας στο κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
από εθελοντές γιατρούς και οδοντιάτρους
του Ιατρικού & Οδοντιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής


Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», βρέθηκε από τις 16 Μαΐου έως τις 20 Μαΐου, στα Νέα Μουδανιά.


Καθημερινά εθελοντές γιατροί και οδοντίατροι, από τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής, πραγματοποίησαν 735 δωρεάν προληπτικούς ιατρικούς και οδοντιατρικούς ελέγχους. Συγκεκριμένα στο κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ εξετάστηκαν 273 μαθητές από οδοντίατρο, 201 μαθητές από παιδίατρο, 176 μαθητές από οφθαλμίατρο και 85 παιδιά από ωτορινολαρυγγολόγο.



Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων υπήρξαν μαθητές που παραπέμφθηκαν για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις αλλά και μαθητές που έχρηζαν κοινωνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης. Η κοινωνική υπηρεσία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με την Υπηρεσία του Δήμου Νέας Προποντίδας και τους γιατρούς/οδοντιάτρους που συμμετείχαν στη δράση, ανέλαβαν και θα συνεχίσουν την παρακολούθηση και τη στήριξη των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους.



Ευχαριστούμε από καρδιάς για την άριστη συνεργασία και τη φιλοξενία:

· Το Δήμο Νέας Προποντίδας

· Τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρρά

● Τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής

● Την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

● Την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής

· Τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρη Τάσιο



Η κινητήριος δύναμη του οδοιπορικού του «Ιπποκράτη» και των κινητών μονάδων είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, σε συνεργασία με τις 3 τοπικές εταιρίες του ομίλου Johnson & Johnson, την φαρμακευτική εταιρία Janssen, την Johnson & Johnson καταναλωτικά προϊόντα, και την Johnson & Johnson ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Tόσο ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, όσο και οι τρεις εταιρίες του ομίλου παρέχουν την απαραίτητη οικονομική υποστήριξη για την υλοποίηση του σημαντικού προγράμματος της Προληπτικής Ιατρικής 2015 - 2016 για το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτη» και τις ιατρικές κινητές μονάδες και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.



Πληροφορίες για τη δράση της Προληπτικής Ιατρικής εδώ.



Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ»:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», 2310 250160, thessaloniki@hamogelo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: