Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Εργασίες ελαιοχρωματισμού στο Νηπιαγωγείο της Τοπικής Κοινότητας Νέας Τενέδου-Υλοποίηση προγράμματος ενημέρωσης Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) στο ΓΕΛ Ν. Καλλικράτειας του Δήμου Ν. Προποντίδας



Στο πλαίσιο συντήρησης των σχολικών μονάδων, για τη σχολική χρονιά 2015-2016, εργασίες ελαιοχρωματισμού πραγματοποιήθηκαν στο Νηπιαγωγείο της Τοπικής Κοινότητας Νέας Τενέδου.

Εργασίες συντήρησης και επισκευής θα πραγματοποιηθούν, κατά σειρά προτεραιότητας, καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και σε άλλες σχολικές μονάδες καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να βρισκόμαστε ενεργά κοντά σε όλους του Διευθυντές και τους μαθητές του Δήμου μας.




Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού  (ΣΕΠ) στους μαθητές της Α' και Β' τάξης του ΓΕΛ Ν. Καλλικράτειας του Δήμου Ν. Προποντίδας.
Το πρόγραμμα αυτό οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου μας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ Θερμαϊκού και το νεοσύστατο ΚΕΣΥΠ Χαλκιδικής και τελεί υπό την έγκριση  της Περιφερειακής Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Παιδείας.
Το πρόγραμμα έχει θέμα: “Σχολικός Επαγγελματικός προσανατολισμός συμβουλευτική και σταδιοδρομία”. Την επιστημονική εποπτεία και υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει ο υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Θερμαϊκού, κ. Αϊβαλιώτης Θεόδωρος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά (kesyp-therma.thess.sch.gr). Επίσης ευχαριστούμε τη διευθύντρια και τους καθηγητές του ΓΕΛ Ν.Καλλικράτειας για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος.
Σκοπός του προγράμματος είναι να πληροφορηθούν οι μαθητές για τη δομή και διάρθρωση του Επαγγελματικού και του Γενικού Λυκείου, το ισχύον σύστημα των κατευθύνσεων και των Πανελλαδικών εξετάσεων και τις εκπαιδευτικές-επαγγελματικές διεξόδους μετά το Λύκειο, ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να πετύχουν τις κατάλληλες για τους ίδιους επιλογές και έτσι αργότερα να σταδιοδρομήσουν με επιτυχία και να ενταχθούν ομαλά στην ευρύτερη κοινωνία.
Η πρώτη μέρα υλοποίησης αυτού του προγράμματος επιβεβαίωσε την αρχική εκτίμηση του Δήμου μας ότι οι μαθητές των σχολείων μας έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και ανάγκη για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη στα θέματα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Το πρόγραμμα αυτό θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα Λύκεια του Δήμου μας, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών, μέσα στο μήνα Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον ακόλουθο σχεδιασμό:
Γενικό Λύκειο Ν. Τρίγλιας, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016
Γενικό Λύκειο Ν. Μουδανιών, Παρασκευή 19 Φεβρουάριου 2016 (αλλαγή προγράμματος)
Λυκειακές Τάξεις Σημάντρων Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016
ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών Τετάρτη 17 Φεβρουάριου 2016.


Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: