Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Άνθιμος: Δεν πλήρωσα τον ΕΝΦΙΑ - Εμείς δεν έχουμε περιουσία

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος δήλωσε ότι κατάφερε να ακυρώσει ΕΝΦΙΑ 500.000 ευρώ που όφειλε να καταβάλει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

"Το χρέος μας είναι ότι πρέπει να βοηθήσουμε, αλλά μέχρι εκεί που μπορούμε, μέχρι εκεί που δεν αρχίζει να αμφισβητούνται τα δικαιώματα ή ο τρόπος χρήσεως των περιουσιακών στοιχείων από κάθε άνθρωπο" είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις κατοίκων στις περιοχές που δημιουργούνται κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων.


"Θέλει το πράγμα κάποια προσοχή σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του κράτους να εξυπηρετήσει σε όλες τις περιοχές της χώρας τους ανθρώπους αυτούς" τόνισε ο κ. Άνθιμος, μιλώντας στην εκπομπή "ΑΠΕριττα", με τους Κωστή Παπαδάκη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, και επισήμανε ότι η διευθέτηση του ζητήματος των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα δημιουργεί αναταραχή και αρνητισμό στους κατοίκους.

"Θέλει το πράγμα κάποια προσοχή σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του κράτους να εξυπηρετήσει σε όλες τις περιοχές της χώρας τους ανθρώπους αυτούς" είπε και επισήμανε ότι η διευθέτηση του ζητήματος των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα δημιουργεί αναταραχή και αρνητισμό στους κατοίκους.
 
Στο μεταξύ, σχολιάζοντας καταγγελίες για τεράστια έσοδα της Εκκλησίας (από τους αγνώστους που πραγματοποίησαν την πρόσφατη επίθεση μπογιές στο κτίριο της μητρόπολης Θεσσαλονίκης), ο κ. Άνθιμος είπε: "ποια περιουσία; εμείς δεν έχουμε περιουσία. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν έχει περιουσία να δώσει, ούτε ένα τετραγωνικό". Στράφηκε δε και εναντίον των καταληψιών που -όπως είπε- δεν επιτρέπουν τη δημιουργία ιδρύματος περίθαλψης χρονίως πασχόντων σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε στη μητρόπολη.
 
Αποκάλυψε, επίσης, ότι κατάφερε να ακυρώσει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, που ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, για το κτίριο της μητρόπολης και παραδέχθηκε ότι γενικά τα έσοδα των εκκλησιών, που προέρχονταν πρωτίστως από της κηροπωλησίες στους ναούς, μειώθηκαν λόγω οικονομικής κρίσης. "Το μεγαλύτερο έσοδο είναι από το κεράκι που ανάβουν οι πιστοί" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.
 
Καταλήγοντας, χαρακτήρισε φήμες που δεν επιβεβαιώνονται τα όσα αναφέρει ο πρώην συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου, Επιφάνιος Οικονόμου, ότι ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου δεν ήταν τυχαίος, υπογραμμίζοντας: "ή ξέρουμε κάτι και το λέμε ή αν δεν ξέρουμε δεν το λέμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: