Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Κορυφώνεται η επιδημία γρίπης το επόμενο δεκαπενθήμερο

Μέσα σε μία εβδομάδα οι νεκροί εξαιτίας της γρίπης έχουν σχεδόν διπλασιαστεί: την περασμένη Δευτέρα είχαν καταγραφεί 34 θάνατοι και σήμερα ο αριθμός των θανάτων έφτασε τους 60

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εποχική γρίπη οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι περιμένουμε την κορύφωσή της τις επόμενες δύο εβδομάδες. Το κύμα της γρίπης ανεβαίνει με δραματικό ρυθμό. Άλλοι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 48ωρο λόγω επιπλοκών από τη γρίπη, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 60.

Μέσα σε μία εβδομάδα οι νεκροί εξαιτίας της γρίπης έχουν σχεδόν διπλασιαστεί: την περασμένη Δευτέρα είχαν καταγραφεί 34 θάνατοι και σήμερα ο αριθμός των θανάτων έφτασε τους 60. 

Ανάμεσα στα θύματα των τελευταίων δύο ημερών υπάρχει κι ένα μωρό που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Η εφετινή, λεγόμενη και πανδημική, λόγω του ότι κυριαρχεί ο ιός Α(Η1Ν1) που είχε κυριαρχήσει το 2009 σε παγκόσμιο επίπεδο, γρίπη έχει πλήξει με σφοδρότητα τα άτομα ηλικίας κάτω των 50 χρόνων καθώς και μωρά, παιδιά και εφήβους.  Συνολικά, μέχρι και σήμερα έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 16 ανήλικοι, εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν καταλήξει.
Ένας στους τέσσερις με γρίπη στην Εντατική πεθαίνει



Στο κόκκινο βρίσκεται η ζήτηση κρεβατιών σε ΜΕΘ (και) λόγω της γρίπης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σήμερα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 112 ασθενείς, με βαριές επιπλοκές από την εποχική γρίπη. Συνολικά έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 252 άτομα των οποίων η βαριά νόσηση επέβαλλε την  εισαγωγή σε Εντατική, με τους 65 εξ αυτών να είναι απολύτως υγιείς και να μην συγκαταλέγονται σε ομάδα υψηλού κινδύνοιυ.

Από τους 252 ασθενείς, οι 60 έχουν καταλήξει. Μ’ άλλα λόγια, ένας στους τέσσερις που εισάγεται σε ΜΕΘ καταλήγει.

Επίσης, τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με την αντιγριπική θωράκιση τους, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των ειδικών για το χαμηλό εμβολιαστικό κίνημα: μόλις δύο είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο.

Ο μέσος όρος της ηλικίας των θυμάτων της γρίπης είναι 53,3 έτη – πρόκειται για τον χαμηλότερο ηλικιακό μέσο όρο των θυμάτων της γρίπης τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: