Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Νέο αγροτικό μπλόκο στη Χαλκιδική

Της Άντζελας Πεΐτση
Ενδυναμώνουν την παρουσία τους, στις εθνικές οδούς της Βόρειας Ελλάδας, οι αγρότες της Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, στήθηκε στις 16.00 το απόγευμα, ένα νέο αγροτικό μπλόκο στη Χαλκιδική, στη διασταύρωση της Νέας Σκιώνης, το οποίο ενισχύεται συνεχώς με την προσέλευση αγροτών, ψαράδων και μελισσοκόμων.


Το συντονιστικό όργανο των αγροτών Ν. Σκιώνης, προχώρησε στη δημιουργία μπλόκου στο πλαίσιο των....

ενεργειών πίεσης προς της κυβέρνηση για τα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει στους «φλέγοντες» τομείς του νέου Ασφαλιστικού-Φορολογικού και κόστους παραγωγής.

Μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr, ο υπεύθυνος του μπλόκου Ν. Σκιώνης, Χριστόφορος Κουκουβίνος, τόνισε: «Η δημιουργία του νέου αγροτικού μπλόκου έγινε στις συνεχιζόμενες ενέργειες του αγροτικού κόσμου, να δηλώσει πως δεν πρόκειται να το βάλλει κάτω. Ταυτόχρονα, αποτελεί και ενίσχυση του μεγάλου μπλόκου της Χαλκιδικής, αυτού των Ν. Μουδανιών. Ήδη είναι κλειστό το οδικό ρεύμα προς τα νότια του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής. Η απόφασή μας, είναι να κλείσουμε επ΄ αόριστο και τα δύο ρεύματα από και προς τη Θεσσαλονίκη».

Οι 28 προτάσεις των αγροτών «πήγαν» στο Μαξίμου

Τις 28 προτάσεις των αγροτών που αφορούν στο Ασφαλιστικό, το Φορολογικό και το κόστος παραγωγής, και τις οποίες παρουσίασε αποκλειστικά και πρώτο από χθες το zougla.gr, ήδη, και, σύμφωνα με τους υπευθύνους των αγροτικών μπλόκων της Θεσσαλονίκης, στάλθηκαν από το μεσημέρι και βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν οι αγρότες, τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει για το αγροτικό θέμα, συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Όπως αποκάλυψαν στο zougla.gr, από τη στιγμή που υπάρχει διάθεση έναρξης διαλόγου, πάνω σε αυτές τις προτάσεις που έχουν καταθέσει, θα παραστούν στη συνεδρίαση. Σε διαφορετική περίπτωση, θα κλιμακώσουν εκ νέου τις κινητοποιήσεις τους.

Επίσης, οι 280.000 των αγροτών πανελλαδικά φαίνονται κατ’ αρχήν, «καλυμμένοι» από τη δήλωση του πρωθυπουργού πως «δεν πρόκειται να θιγούν οι κατ’ επάγγελμα αγρότες». Ωστόσο, περιμένουν τη Δευτέρα, να δουν την πραγματοποίηση έναρξης του διαλόγου, το περιεχόμενο του και το πλαίσιο των αντιπροτάσεων της κυβέρνησης.





Δεν υπάρχουν σχόλια: