Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Συγκλονίζει στο ΒBC o ιερέας απο τα Ανώγεια που φιλάει την Ελληνική σημαία

Στο βρετανικό BBC μίλησε ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο ενός συνολικού ντοκιμαντέρ που αναμένεται να κάνει το τηλεοπτικό δίκτυο για την Ελλάδα και τη σημερινή της κατάσταση, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού προβλήματος.
Ο γνωστός δημοσιογράφος Simon Reeve, περιέγραψε την μοναδική εμπειρία που έζησε στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε "μια χώρα στην άκρη της Ευρώπης, ένα σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης", ενώ για το οδοιπορικό του στην Κρήτη, είπε ότι ήταν ότι πιο ενδιαφέρον, έζησε στην Ελλάδα. "Οι Κρητικοί είναι εξαιρετικοί και δυναμικοί άνθρωποι, το ομορφότερο κομμάτι του ταξιδιού μου ήταν όταν πέρασα ένα βράδυ με μια παρέα βοσκών, φάγαμε ψητό αρνί κάτω από τον νυχτερινό ουρανό και άκουσα την αισιοδοξία τους για το μέλλον", ανέφερε για την εμπειρία του στην Κρήτη ο Βρετανός παρουσιαστής.

Οι Ανωγειανοί και ο Παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης, του πρόσφεραν την κρητική φιλοξενία. Τον πήγαν στο βουνό, σε υψόμετρο 1250 μέτρων, όπου βοσκοί του πρόσφεραν παραδοσιακό αντικριστό αρνί, ένα καλό κόκκινο κρασί, ενώ του τραγούδησαν με μαντολίνο και έριξαν και μερικές πιστολιές στον αέρα.
Ο Βρετανός δημοσιογράφος ενθουσιάστηκε, καθώς μάλιστα κοιμήθηκε και σε μιτάτο (καταφύγιο βοσκών), γνωρίζοντας όπως παραδέχθηκε μια μοναδική εμπειρία.
Ο Παπα-Ανδρέας μίλησε στον δημοσιογράφο για τα ολοκαυτώματα των Ανωγείων από τους Γερμανούς στον πόλεμο του '40, αλλά και την ηρωική στάση των Ανωγειανών, των Κρητικών και των Ελλήνων για να σταματήσουν το ναζισμό.
"Αυτό δεν μας συγχωρεί η Μέρκελ και ο Σόιμπλε. Ότι αυτή η μικρή αλλά ηρωική χώρα σταμάτησε τον Χίτλερ" ανέφερε ο ιερέας και συνέχισε με πάθος τα λόγια του στον Βρετανό δημοσιογράφο, ο οποίος τον παρακολουθούσε με ενδιαφέρον" Μέρκελ και Σόιμπλε, θέλουν να ακολουθήσουν ξανά το όραμα του Χίτλερ, αυτή τη φορά όχι με όπλα και στρατιές στρατιωτών, αλλά με την οικονομική εξαθλίωση των λαών. Πάλι όμως από την Ελλάδα, οι Νεοναζί θα την πατήσουν!" ανέφερε ο Κρητικός ιερέας.
Το πιο συγκινητικό κομμάτι της συνέντευξης του Παπα-Ανδρέα Κεφαλογιάννη στο BBC ήταν η αναφορά του στην Ελληνική σημαία.
Εκεί καθήλωσε τον Βρετανό δημοσιογράφο. "Η σημαία μας είναι τα ιερά και τα όσια μας. Για αυτή ζούμε και πεθαίνουμε. Όποιος την προσβάλλει σημαίνει θάνατος!", είπε. "Με τα όπλα υπερασπίστηκαμε το νησί και τη χώρα. Η εκκλησία και τα όπλα πάνε μαζί διαχρονικά στην ιστορία του λαού μας" πρόσθεσε. Ταυτόχρονα ο Παπα-Ανδρέας γύρισε άρπαξε τη σημαία απο την άκρη και τη φίλησε.
Στη συνέντευξη του στο BBC o ιερέας από τα Ανώγεια, μίλησε και για την οπλοχρησία στην Κρήτη.
Ενώ ξενάγησε τον Βρετανό δημοσιογράφο στο σκοπευτήριο των Ανωγείων και του εξήγησε πως "εδώ διδάσκουμε στα παιδιά τον αθλητισμό του όπλου και τη σωστή χρήση των όπλων".
Ο Simon Reeve, έφυγε εντυπωσιασμένος από αυτά που έζησε στην Κρήτη, αλλά την Ελλάδα γενικότερα. Το αφιέρωμα του για την Ελλάδα, ήταν μια διαφήμιση για τη χώρα μας, το λαό της, τις ομορφιές και ιδιαιτερότητες της.
"Έχω την τύχη στην καριέρα μου ως παρουσιαστής, να ταξιδέψω σε ορισμένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου – έτσι με την πρώτη ματιά, το να κάνεις ένα ταξίδι που επικεντρώνεται στην Ελλάδα μπορεί να φαίνεται μια περίεργη απόφαση" αναφέρει ο Βρετανός παρουσιαστής Simon Reeve σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Telegraph.
Ο διάσημος παρουσιαστής ταξιδιωτική του εκπομπή στο BBC, περιέγραψε την μοναδική εμπειρία που έζησε στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε "μια χώρα στην άκρη της Ευρώπης, ένα σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης".
Ο Reeve υποστηρίζει ότι "Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπη, όχι μόνο με την οικονομική κρίση αλλά και με το προσφυγικό πρόβλημα."Αν αγαπάτε την Ελλάδα και τους Έλληνες, είναι απολύτως κατανοητό να δείξουμε αλληλεγγύη, συνεχίζοντας να πηγαίνουμε εκεί.Είναι μια χώρα με μια ατελείωτη ικανότητα να εκπλήσσει" καταλήγει.
Για τον Simon Reeve η Ελλάδα είναι μία από τις πιο όμορφες χώρες της Ευρώπης, με καλό φαγητό και υπέροχο κλίμα, μια χώρα της Μεσογείου στην άκρη της Ευρώπης.
Πηγή: mvpmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: