Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Δήμος Ν.Προποντίδας-Διατήρηση των Αστυνομικών Τμημάτων Ν.Μουδανιών και Ν.Καλλικράτειας.

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, μετά από πρόσκληση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Δ/ντή Κεντρ. Μακεδονιάς εκ μέρους του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου αναδιάταξης των Υπηρεσιών των Δ/νσεων Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας. Η πρόταση του Υπουργείου ήταν ένα Αστυνομικό Τμήμα σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο.
Για την περίπτωση του Δήμου μας, εξετάσθηκαν οι ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει, γεωμορφολογικές, πληθυσμιακές, τουρισμός κ.α. και το αποτελέσματα είναι να.... παραμείνουν και τα δύο Α.Τ. Μουδανιών και Καλλικράτειας.
Ο Δήμος αντιλαμβανόμενος ότι θα επέρχονταν ο “Καλλικράτης” και στα Α.Τ. της χώρας είχε προνοήσει με απόφαση του την 19-05-2015 (Αρ.απόφασης 602/2015/19-05-2015) δωρεάν παραχώρηση του πρώην Περιφερειακού Ιατρείου Ν.Καλλικράτειας που βρίσκεται εντός του υπ΄ αριθμ. 2344 τεμ. αγροκτήματος Ν.Καλλικράτειας προς την Ελληνική Αστυνομία αποκλειστικά και μόνο για τη στέγαση του Α.Τ. Ν.Καλλικράτειας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά, αλλά και εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτών του Δήμου Νέας Προποντίδας τον κ. Αναγνωστάκη Δημήτριο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, τον κ. Κατριαδάκη Εμμανουήλ Α/γο Π/νος Επιτελείου ΑΕΑ, τον κ. Σοφιά Δημήτριο Α/γο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Β.Ελλάδος, τον κ.Μπαντουβάκη Νικόλαο Υποστράτηγο Γεν.Περ. Αστυνομικό Δ/ντή Κεντρικής Μακεδονίας, τον κ. Μανώλα Αριστοτέλη Δ/ντη Αστυνομικής Δ/νσης Χαλκιδικής και τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Χαλκιδικής κ. Αγγελίδη Γρηγόρη οι οποίοι αξιολόγησαν τις ιδιαιτερότητες του Δήμου Νέας Προποντίδας και πρότειναν την διατήρηση του Α.Τ. Ν.Καλλικράτειας.
Σχετικά με τη λειτουργία του Τ.Δ.Π.Μ. Ν.Τρίγλιας προτάθηκε η συγχώνευση του με την ανάλογη Δομή της Μ.Παναγίας και της Ορμύλιας και ως Δήμος είμαστε σε διεργασία για να διατηρηθεί και αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: