Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Οι τουρίστες από τα Βαλκάνια «σώζουν» τη Χαλκιδική

«Ανάσα» στις δύσκολες μέρες που περνά ο τουρισμός δίνουν οι τουρίστες που φτάνουν στη Χαλκιδική από τις χώρες των Βαλκανίων μετά τη μείωση του αριθμού εκείνων που προέρχονται από τη Ρωσία.
Όπως εκτιμούν οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής, η μείωση για το τρίμηνο από τον Μάιο έως τον Ιούλιο φτάνει το 25% με 27%. Ωστόσο το "βαλκανικό" κύμα φτάνει το ποσοστό πληρότητας στο 70%.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, οι Ρουμάνοι αναδεικνύονται φέτος σε πρωταγωνιστές καθώς αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με το Mega, αυξημένη είναι και η κίνηση από τη Σερβία που αγγίζει το 7%, ενώ σταθερά ανοδικά κατά 5% είναι και τα ποσοστά των τουριστών από Βουλγαρία και Σκόπια.
Ωστόσο η καταναλωτική δύναμη των Βαλκάνιων δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη των Ρώσων με αποτέλεσμα τα κέρδη όσων ζουν από περιφερειακά των ξενοδοχείων επαγγέλματα, όπως εστιατόρια και καταστήματα με σουβενίρ, να έχουν μειωθεί σημαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: