Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Δεν είναι έρημος, είναι το δάσος στις Σκουρίες (ΦΩΤΟ)

Εικόνες ντροπής, εικόνες μιας μεγάλης οικολογικής καταστροφής θα αντικρίσει όποιος ανέβει στο δάσος (ότι απέμεινε) στις Σκουρίες.
Η Eldorado συνεχίζει κανονικά το έργο της, κάνοντας μάλιστα εδώ και ένα τρίμηνο συνεχόμενες προσλήψεις προσωπικού.


Ένα βουνό χάνεται κάθε μέρα. Χιλιάδες στρεμμάτων έχουν εξαφανιστεί. Ανθρώπινες ζωές θα κινδυνεύσουν (ήδη κινδυνεύουν) από τα χημικά, από τη σκόνη. Το νερό δε θα είναι πόσιμο, και ο αέρας δηλητηριασμένος και φυσικά η θάλασσα θα έχει το δικό της αντίκτυπο.
Διαβάζοντας τις αναρτήσεις του συναδέλφου δημοσιογράφου, Στέλιου Νικητόπουλου, ο οποίος βρέθηκε στις Σκουρίες, και έχοντας ανέβει προς το βουνό, πριν μερικούς μήνες (αν και τότε τα ΜΑΤ μας εγκλώβισαν στους πρόποδες) και έχοντας ενημερωθεί για την καταστροφή που είχε ξεκινήσει και μέρα με τη μέρα γίνεται και χειρότερη, θεωρώ υποχρέωση από το δικό μου μετερίζι να ενημερώσω τους αναγνώστες του https://news.makedonias.gr.
Ένα βουνό χάνεται, η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, επηρεάζει και στο μέλλον θα επηρεάσει ανθρώπινες ζωές. Το νερό, ο αέρας, η θάλασσα θα δηλητηριαστούν. Στα μέρη αυτά μεγαλώνουν παιδιά. Μικρά παιδιά, ποιος άραγε θα αναλάβει την ευθύνη όταν δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα υγείας;
Η οικονομία ξεκίνησε να παίρνει την κατιούσα. Ήδη προϊόντα που γράφουν την προέλευση δε γίνονται δεκτά. Μελίσσια έχουν χαθεί , αφού χάνεται μέρα με τη μέρα το δάσος.
Κοντεύει να αλλάξει η κορυφογραμμή. Μια έρημο υπάρχει … Τίποτα περισσότερο. Μια έρημο που στην Eldorado δίνει χρυσό και χρήματα, αλλά εξαφανίζει ζωές.

Να θυμίσουμε πως η Eldorado αγόρασε από την προηγούμενη κυβέρνηση  317.000 στρέμματα στη Χαλκιδική με 30€ το στρέμμα!Το ερώτημα είναι τι κάνει η σημερινή κυβέρνηση για έλεγχο προς της εταιρία; Τι κάνει για να προστατέψει όλους τους κατοίκους; Περιμένουμε σύντομα τις απαντήσεις αν υπάρξουν...
skouries1skouries2http://news.makedonias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: