Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ημερίδα για τα δίκτυα διάδοσης γνώσης και καινοτομίας στον αγροτικό χώρο στο Δήμο Νέας Προποντίδας

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ της Νέας Τρίγλιας του Δήμου Νέας Προποντίδας πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα «Δίκτυα Διάδοσης της Γνώσης και της Καινοτομίας στον Αγροτικό Χώρο: Ευκαιρίες και Προκλήσεις κατά την περίοδο 2014 – 2020». Η Ημερίδα εντάσσεται στην Πράξη «Εκπόνηση σχεδίων Ερευνητικών και Τεχνολογικών Αναπτυξιακών Έργων Καινοτομίας (ΑγροΕΤΑΚ)» MIS 453350, στο πλαίσιο του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, (ΕΠΑΝΑΔ, ΕΣΠΑ 2007 – 2013) και οργανώθηκε σε συνεργασία με το....
Δήμο Νέας Προποντίδας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς πόρους (ΕΣΠΑ 2007 – 2013) και συντονίζεται από τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων – Τμήμα Ακρόδρυων.
Βασικό στόχο της εν λόγω Ημερίδας, αποτέλεσε η ενημέρωση και επιμόρφωση της παραγωγικής βάσης (αγρότες, στελέχη επιχειρήσεων, Συνεταιρισμών, Δημόσιας Διοίκησης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ.λπ.) σχετικά με την παραγόμενη γνώση και καινοτομία και στη συνέχεια την ενσωμάτωση αυτής σε οποιοδήποτε σημείο της παραγωγικής διαδικασίας. Οι παραγωγοί ελιάς και ελαιολάδου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται στη μεταποίηση και εμπορία των συγκεκριμένων προϊόντων αποτέλεσαν την ομάδα στόχου της Ημερίδας.
Οι εισηγητές ήταν τρεις. Ο δρ Χρήστος Παπαλεξίου, γεωπόνος – αγροτοοικονομολόγος, ωφελούμενος του έργου ΑγροΕΤΑΚ, ο οποίος ξεκίνησε με μία εισαγωγική ενημέρωση για την Πράξη ΑγροΕΤΑΚ και το έργο που υλοποιεί, και στη συνέχεια έκανε μία εισήγηση με αναφορές σε καλές πρακτικές στην παραγωγή και εμπορία ελιάς και ελαιολάδου από την Ισπανία. Η εισήγηση της δρ Ελένης Παπαδοπούλου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και Αναπληρώτριας Προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αφορούσε τους στόχους της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, και ειδικότερα του δεύτερου πυλώνα της, για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020. Τέλος, η κ. Καλλιόπη Γαλανοπούλου, γεωπόνος ενημέρωσε το κοινό της Ημερίδας για τις πιστοποιήσεις ΠΟΠ και ΠΓΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: