Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ολη η Ευρώπη ξανά στο πόδι -Πέντε έκτακτες συναντήσεις σε 48 ώρες

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας αφού ηγέτες της Ευρώπης και «θεσμοί» θα επιδοθούν σε μαραθώνιο επαφών για να λύσουν το γρίφο και να καταλήξουν, πιθανόν, σε μια συμφωνία.

Δευτέρα
1. Τηλεδιάσκεψη των ευρωπαίων ηγετών
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα μιλήσει εντός του πρωινού της Δευτέρας με τον Γερούν Ντάισλεμπλουμ, τον Ντόναλντ Τουσκ και τον Μάριο Ντράγκι.

2. Συνεδίαση του Euroworking Group
Οι διευθυντές των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Euroworking Group, το οποίο θα προετοιμάσει την συνάντηση των 19 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

3. Συμβούλιο των διοικητών της ΕΚΤ
Αυτή η συνάντηση είχε προαναγγελθεί από την Παρασκευή από τον διοικητή της Τράπεζας της Αυστρίας Εβαλντ Νοβότνι. Το συμβούλιο θα εξετάσει το αίτημα της Ελλάδας, το οποίο εστάλη το βράδυ της Κυριακής από την Τράπεζα της Ελλάδας για αύξηση του ΕLA προς την Αθήνα.

4. Συνάντηση κορυφής Ολάντ-Μέρκελ
Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθούν στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι για ένα δείπνο εργασίας το οποίο θα εξετάσει «τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Τρίτη
1. Σύνοδος ηγετών της ευρωζώνη
ς
Ζητήθηκε από την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ και θα γίνει στις Βρυξέλλες την Τρίτη στις 18:00 το απόγευμα, τοπική ώρα. Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής θα συνεδριάσει το Eurogroup.

2. Σύσκεψη Eurogroup
Πριν από τη Σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης, θα ξεκινήσει το Eurogroup. Οπως δημοσίευσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, αυτό θα ξεκινήσει στις 14:00 ώρα Ελλάδας.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: