Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Τέλη κυκλοφορίας: Αυξήσεις για να μην αυξηθούν τα καύσιμα

Τελικά θα είναι όσοι έχουν αυτοκίνητο με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας που θα ... πληρώσουν τη νύφη. Το θέμα είναι καθαρά εισπρακτικό και έτσι όλα δείχνουν ότι για να υπάρξει αύξηση των κερδών τα μηδενικά τέλη σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν.

Φαίνεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών η εναλλακτική λύση είναι η αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα και ειδικά σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο κίνησης και το υγραέριο.

Κάτι τέτοιο ωστόσο εκτός από τις κοινωνικές αντιδράσεις θα επιφέρει και ανατιμήσεις στις τιμές μιας σειράς προϊόντων καθώς θα αυξηθεί το....κόστος μεταφοράς.

Κάπως έτσι λοιπόν όλα δείχνουν ότι αντί για αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα επιλέγεται η επιβολή τελών κυκλοφορίας στα οχήματα νέας τεχνολογίας που δεν πληρώνουν τέλη.

Παράλληλα με βάση το γεγονός ότι ο στόλος των αυτοκινήτων που δεν οφείλουν με βάση τη σημερινή νομοθεσία να πληρώσουν τέλη ολοένα και αυξάνεται και το κράτος χάνει ολοένα και περισσότερα έσοδα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η νομοθεσία θα αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: