Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Διευκρινίσεις ΕΟΠΥΥ για τα αριθμητικά όρια εξετάσεων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Kατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το σύστημα ενημερώνει τον γιατρό για το κατά πόσον οι εξετάσεις που συνταγογραφεί βρίσκονται εντός του επιτρεπόμενου αριθμητικού ορίου.
Aυτό, καθώς και άλλες διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή των αριθμητικών ορίων εξετάσεων στο σύστημα της....
ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, δίνει στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός.
Ακόμη, όσες εξετάσεις υπερβαίνουν τον εγκεκριμένο αριθμό, διενεργούνται δωρεάν στις δημόσιες δομές χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου, αλλά δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ εφόσον διενεργηθούν σε ιδιώτες παρόχους. Για τις εξετάσεις αυτές το παραπεμπτικό αναφέρει ότι «δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΠΥ σε ιδιώτη πάροχο».
'Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σύστημα e-prescription, o γιατρός μπορεί να δει άμεσα την ώρα που επιλέγει την κατηγορία εξέτασης, σε στήλες που εμφανίζονται στην οθόνη του, πόσο είναι το αριθμητικό όριο της ειδικότητας του καθώς και πόσες εξετάσεις από την κατηγορία έχουν γραφτεί για τον ασφαλισμένο.
Ακόμα κι αν γίνει υπέρβαση του ορίου, πριν την έκδοση του παραπεμπτικού βγαίνει προειδοποιητικό μήνυμα που ρωτάει αν ο γιατρός επιθυμεί την έκδοση του παραπεμπτικού.
Σε αυτή την περίπτωση ο συνταγογράφος γιατρός έχει τη δυνατότητα να εκδώσει το παραπεμπτικό που μπορεί να γίνει σε ιδιώτη πάροχο, και στη συνέχεια να εκδώσει νέο που θα διενεργηθεί σε δημόσια δομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: