Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Σερβία: 'Δώρο' σε ελληνικές επιχειρήσεις 20 στρέμματα γης με 'όλα τα κομφόρ'

Γη, με όλες τις υποδομές που απαιτούνται, για επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων, παραχωρεί ο δήμος Γιακόντινα, ο οποίος θα προσφέρει, επίσης, σε 3.000 δημότες του δωρεάν διακοπές στη Βόρεια Ελλάδα.


Έκταση 20 στρεμμάτων γης, για επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων, παραχώρησε στο Ελληνο - Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Γιακόντινα της Σερβίας.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ενέργειες της διοίκησης του Ελληνο - Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδος συνεχίζονται με αμείωτη ένταση προκειμένου να δημιουργηθεί το πλαίσιο, ώστε οι επιχειρήσεις μεταξύ των δύο χωρών, να βρουν πρόσφορο έδαφος για οικονομικές συνεργασίες.

«Είναι πολύ σημαντικό πως η κυβέρνηση της Σερβίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και Σέρβοι επιχειρηματίες έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον και αυτό αποδεικνύεται από τα δεκάδες αιτήματα τους, να επισκεφθούν την χώρα μας και να γίνουν μέλη του Επιμελητηρίου», τονίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Γιακόντινα, Ντράγκαν Μάρκοβιτς επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τη διοίκηση του Ελληνο - Σερβικού Επιμελητηρίου. Ο κ. Μάρκοβιτς έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του, παραχωρώντας 20 στρέμματα γης στα όρια του δήμου Γιακόντινας, στο Ελληνο - Σερβικό Επιμελητήριο, προκειμένου η έκταση να δοθεί σε ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Σερβία.

Η έκταση βρίσκεται δίπλα από τον διεθνή οδικό άξονα 10, προκειμένου η πρόσβαση να είναι κατάλληλη. Μάλιστα, ο κ. Μάρκοβιτς τόνισε πως ο δήμος θα διαθέσει όλες τις υποδομές που απαιτούνται, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, την ύδρευση, το φυσικό αέριο, το σύστημα αποχέτευσης και άλλες υπηρεσίες κοινωνικής ωφέλειας.

Να σημειωθεί, πως ο δήμος Γιακόντινα καλύπτει όλα τα έξοδα προκειμένου 3000 δημότες του να κάνουν διακοπές στη Βόρεια Ελλάδα, εντελώς δωρεάν.

Η αποστολή του δήμου Γιακόντινας ήταν πολυπληθής, καθώς τον πρόεδρο ακολούθησαν δεκάδες Σέρβοι επιχειρηματίες, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας της Σερβίας, αλλά και το κανάλι «Palma Plus”, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο κ. Μάρκοβιτς. Η «πλούσια» παρουσία της Σερβικής αντιπροσωπείας αποδεικνύει έμπρακτα το τεράστιο ενδιαφέρον των Σέρβων για την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Ελληνο - Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κώστας Γεωργάκος δήλωσε μετά την συνάντηση τα εξής, «η πολυπληθής αποστολή του δήμου Γιακόντινας αποδεικνύει το καλό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο ρόλος μας είναι να αξιοποιήσουμε το καλό κλίμα και να δημιουργήσουμε ένα επενδυτικό περιβάλλον που θα φέρει επιχειρηματικές συμφωνίες για την χώρα μας, υψηλού επιπέδου, με αποτέλεσμα να έρθει ουσιαστική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το ενδιαφέρον από την Σερβία είναι μεγάλο και μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε ένα ξεκίνημα εξωστρέφειας με σκοπό να βάλουμε ένα λιθαράκι για την ανάπτυξη της χώρα μας».


Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: