Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με τον ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.



Πολύγυρος, 28 Απριλίου 2015                     
                                                              
                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.) το απόγευμα της Δευτέρας 27 Απριλίου στο Αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών.

Η ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Επιμελητηρίου  να ενημερώσει τον...
μεγάλο κλάδο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος .

Κεντρικοί ομιλητές από μέρους του συνδιοργανωτή  ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.  ήταν, (α) Η Πρόεδρος κυρία Νίκη Κωνσταντίνου σε θέματα Ανάπτυξης επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκπαίδευση αυτών και του προσωπικού, Διαρθρωτική αναπροσαρμογή – voucher, Φορολογικά – Ασφαλιστικά, Κατάληψη κοινόχρηστου χώρου – Αιγιαλός – Ξαπλώστρες,

 (β) Ο Γεν. Γραμματέας κύριος Καλιώρας Ηλίας σε θέματα Πνευματικά και Συγγενικά δικαιώματα, Ωράριο λειτουργίας, Έλεγχοι Αστυνομίας κατόπιν καταγγελίας, Ηχορρύπανση, Μέτρηση db από Αστυνομία, Δικαιώματα καταστηματαρχών.

Κατά την παρουσίαση των θέσεων της ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ., επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι τα καταστήματα που η μουσική αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη λειτουργία τους (bar, καφετέριες, παραλιακά καταστήματα) θα συνεχίσουν να πληρώνουν στους Ελληνικούς Οργανισμούς των Πνευματικών Δικαιωμάτων, ενώ τα καταστήματα που η μουσική δεν είναι απαραίτητο στοιχείο για τη λειτουργία τους (ζαχαροπλαστείο, σουβλατζίδικο) , η ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. έχει το δικαίωμα να χορηγεί στα μέλη του μουσική και τραγούδια, Ελληνικά και ξένα, που δεν ανήκουν τα Πνευματικά Δικαιώματα σε Οργανισμούς , είτε της Ελλάδος είτε του Εξωτερικού.  Στη συνέχεια, προκειμένου αυτά τα καταστήματα να προμηθεύονται από τους Δήμους με άδεια μουσικών οργάνων, συμπληρώνουν και καταθέτουν προς το Δήμο υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, στην οποία δηλώνεται και υπογράφεται από τον χρήστη, συγκεκριμένο κείμενο, όπως ορίζεται από την Υπουργική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και την Εγκύκλιο του ΟΠΙ (υπ΄αρ. πρωτ. 23476/ 17 Ιουλίου 2014 εγκύκλιο οδηγία του ΟΠΙ – Υπουργείου Πολιτισμού προς όλους τους ΟΤΑ της χώρας) .

Επιπλέον τονίστηκε στην ημερίδα  ότι παρέχονται στα μέλη της  ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. εντελώς δωρεάν, τόσο νομική πληροφόρηση, όσο και υποστήριξη τους σε περιπτώσεις πολεοδομικών παραβάσεων με δικό της μηχανικό, ο οποίος μπορεί να τους συμβουλέψει πώς να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις.  

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κύριος Γκιλής Γεώργιος, ενώ το συντονισμό της συζήτησης και την παρουσίαση των κεντρικών ομιλητών της ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. είχε η δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου κυρία Μαυροφρύδη Βαρβάρα.

Στην  ημερίδα παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Νέας Προποντίδας κος Κοκκινίδης Κων/νος , ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κος Τάσιος Γρηγόριος, όπου με τις τοποθετήσεις τους βοήθησαν σημαντικά στη συζήτηση που ακολούθησε.

Το παρόν τους στην ημερίδα έδωσαν επίσης μέλη του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου, εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων καθώς και μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης, όπου με τις ερωτήσεις  που υπέβαλλαν προς τους ομιλητές, καταδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για πληροφόρηση και συνεχή ενημέρωση στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα δραστηριότητάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: