Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

To Επιμελητηρίο Χαλκιδικής στη DETROP 2015



Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμμετείχε στη 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Ποτών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού DETROP 2015, που διοργάνωσε η HELEXPO από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι 1 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 13.


Η 24η DETROP 2015 προσέφερε ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα ανάπτυξης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων, ποτών και συναφούς εξοπλισμού.

Το Επιμελητήριο συμμετείχε και αυτή τη φορά με ένα περίπτερο 150 τμ. παρουσιάζοντας και προβάλλοντας τα προϊόντα του Νομού μας.

Οι εκθέτες που συμμετείχαν μαζί με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στην 24η DETROP είναι οι εξής:



ΕΠΩΝΥΜΙΑ
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
Ι. ΣΤΑΘΩΡΗΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ 
Τυροκομικά Προϊόντα
ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ ΑΝΘΕΜΟΥΣ 
Αποσταγματοποιία - Ποτοποιία
ΑΘΩΣ ΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΗ ΑΕ
Εμφιάλωση επιτραπέζιου νερού
ΡΕΠΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ  
Παραγωγή και εμπορία μελιού, βασιλικού πολτού και γύρης
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ -ΝΕΣΤΟΡΟΥΔΗ ΙΚΕ  ELAGROS IKE 
Εμπορία και επεξεργασία ελιάς
ΤΟΛΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
Εμπορία και επεξεργασία ελαιολάδου



Επίσης συμμετείχαν υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου οι παρακάτω επιχειρήσεις:

ΟΡΕΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΠΟΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εμπόριο τοπικών προϊόντων
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΑΕ
Τυροκομικά Προιόντα
ΛΑΔΑΣ Ι ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΕ
Εμπορία βρώσιμης ελιάς



Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις του Νομού μας για άλλη μία χρονιά έμειναν ευχαριστημένες από τις επαφές που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της εκθέσεως και θεωρούν ότι ο στόχος για άνοιγμα νέων αγορών και την προσέλκυση νέων πελατών επετεύχθη. 


Το περίπτερο του Επιμελητηρίου, τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κος Γιώργου Ιωάννης, αντιπροσωπείες άλλων Επιμελητηρίων όπως του Ελληνο-Ιταλικού, του Ελληνο-Ουκρανικού, του Ελληνο-Ρωσικού, Επιμελητηρίων της χώρας, εκπρόσωποι φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι όποιοι μας  συνεχάρησαν για την δυναμική μας παρουσία και επιβράβευσαν τη συμμετοχή των επιχειρήσεών μας.   



Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κο Γκιλή Γεώργιο.

Ο Πρόεδρος κος Γκιλής αναφέρθηκε στα τοπικά προϊόντα του Νομού μας, ιδιαίτερα στις ιδιαίτερες εδαφο-κλιματικές συνθήκες της Χαλκιδικής που ευνοούν την καλλιέργεια και στην παραδοσιακή μέθοδο συγκομιδής και επεξεργασίας των προϊόντων που ακολουθούν οι παραγωγοί από γενιά σε γενιά και τόνισε ότι οι δύο αυτοί παράγοντες έχουν κάνει τα προϊόντα του τόπου μας να ξεχωρίσουν σε ποιότητα, γεύση και αυθεντικότητα.

Άλλωστε το έχουν αποδείξει η «Πράσινη Ελιά Χαλκιδικής» ως Π.Ο.Π., η «Μουντοβίνα» που αναγνωρίστηκε ως τοπικό Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης ορεινής Χαλκιδικής, το βραβευμένο Κατσικίσιο Τυρί Χαλκιδικής, η αυξημένη ζήτηση και η μεγάλη εξαγωγή χαλκιδικιώτικων προϊόντων.

Μετά το πέρας της συνέντευξης ακολούθησε απονομή αναμνηστικών πλακετών στις επιχειρήσεις της Χαλκιδικής, οι οποίες συμμετείχαν μαζί με το Επιμελητήριο στη DETROP 2015 και γευσιγνωσία με εδέσματα από τα προϊόντα των παραπάνω επιχειρήσεων σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Στη συνέντευξη τύπου και στη βράβευση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κος Γιώργου Ιωάννης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Κουφίδης Ιωάννης και τα μέλη του Δ.Σ. κα Μπαλάση Στέλλα και κος Λελεγιάννης Δημήτριος και ο τέως βουλευτής Χαλκιδικής κος Βαρδαρινός Βασίλειος.



Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ευχαριστούν όλους τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες για την πολύ καλή οργάνωση και παρουσίαση των περιπτέρων τους.






Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΓΚΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: