Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Υπογραφή σύμβασης «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Τ.Κ. Ν. ΠΛΑΓΙΩΝ».



Υπογράφηκε στις 27 Μαρτίου 2015 σύμβαση ποσού 8.566.770,73 €  (με Φ.Π.Α.) για την κατασκευή του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Τ.Κ. Ν. ΠΛΑΓΙΩΝ» (αρ. μελ.: 08/2013) μεταξύ του Δήμου Ν. Προποντίδας και της αναδόχου εταιρείας  “ΙΘΑΚΗ ΑΤΕ.”, που αναδείχθηκε μετά από δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό.
Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Ταμείου Συνοχής και είναι ενταγμένο στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α στον στον Άξονα Προτεραιότητας “02 -Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων”.
Αφορά στην κατασκευή των....
έργων συλλογής, μεταφοράς λυμάτων Τ.Κ. Ν. Πλαγίων και συγκεκριμένα στην κατασκευή αποχετευτικού δικτύου με βαρύτητα, τριών αντλιοστασίων και του δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού. Οι αγωγοί θα τοποθετηθούν σε υφιστάμενους δρόμους για να καταλήξουν στην είσοδο της Ε.Ε.Λ. Με το έργο αυτό και τα άλλα δύο έργα, της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου της Τρίγλιας και της κατασκευής της ΕΕΛ Τρίγλιας που είναι σήμερα σε εξέλιξη, θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της αποχέτευσης ακαθάρτων των Δ.Κ. Τρίγλιας και Τ. Κ. Ν. Πλαγίων του Δήμου Ν. Προποντίδας.
Σημειώνουμε ότι σήμερα η διαχείριση των αστικών λυμάτων στηρίζεται σε δίκτυο σηπτικών βόθρων και πολλές φορές δυστυχώς απορροφητικών με όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις που συνεπάγεται αυτό στο περιβάλλον. Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων του Δήμου και την προστασία του περιβάλλοντος. Αποτελεί επίσης εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Δήμου και της Πολιτείας σχετικά με τη Διαχείριση των αστικών λυμάτων σύμφωνα με την ΚΥΑ 5673/400/97 και την οδηγία 91/271/ΕΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: