Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Είναι και προκλητικός....

  «Τώρα σας έπιασε ο πόνος;» διερωτάται, υποστηρίζοντας ότι «από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ έκλεψαν 2,8 δισ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια από την κατακρεούργηση των μισθών τους, ποσό που καρπώθηκε η ΔΕΗ και κατ' επέκταση και οι καταναλωτές».


Στην αντεπίθεση περνάει ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, για τις αυξήσεις που προβλέπονται στη νέα συλλογική σύμβαση που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση με τη διοίκηση της ΔΕΗ. Σε πολύ σκληρό ύφος, ο πρώην πρόεδρος των συνδικαλιστών της ΔΕΗ και νυν μέλος του ΔΣ της Επιχείρησης, επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία κατηγορεί για «φαρισαϊσμό και υποκρισία».
«Τώρα σας έπιασε ο πόνος;» διερωτάται χαρακτηριστικά, για να σχολιάσει: «Για τις ενοχλήσεις σας, ξύδι, που λέει και ο λαός μας». Αναφερόμενος στην καταβολή επιδόματος «τροφείου», ύψους 6 ευρώ την ημέρα στους εργαζόμενους στην Επιχείρηση, όπως προβλέπει η νέα ΣΣΕ, ο κ. Φωτόπουλος αντιτείνει ότι «από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ έκλεψαν 2,8 δισ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια από την κατακρεούργηση των μισθών τους, ποσό που καρπώθηκε η ΔΕΗ και κατ' επέκταση και οι καταναλωτές».
Κάνει επίσης λόγο για «μεγαλοσχήμονες, που όλα αυτά τα χρόνια οικονόμησαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών». Και καταλήγει: «Ποιο πρέπει να είναι το μέτρο σύγκρισης για το μισθό του καθενός μας; Οι άνεργοι και όσοι εργαζόμενοι αμείβονται χαμηλότερα ή η κάλυψη των καθημερινών αναγκών, για να ζούμε αξιοπρεπώς;».


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: