Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ 32.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ...

Έστω και καθυστερημένα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ανακοίνωσε την κάλυψη 32.433 θέσεων στους ΟΤΑ μετά ...
από συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Οι θέσεις θα προκηρυχθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και θα δώσει μικρή ανάσα στους μακροχρόνια άνεργους.


Οι προσληφθέντες θα παίρνουν μισθό 490 ευρώ καθαρά και 427 ευρώ αν είναι κάτω των 25 ετών για πέντε μήνες με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε πολίτες που εντάσσονται στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο.

Βασικό κριτήριο, πέραν του διαστήματος ανεργίας είναι να έχουν χαμηλό εισόδημα, καθώς έτσι θα πριμοδοτηθούν με περισσότερα μόρια. Οσοι έχουν ατομικό εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 11.000 ευρώ πριμοδοτούνται με  30 μόρια, από 5000,01 έως 9000 ευρώ ατομικό και από 11.000,01 έως 20.000 οικογενειακό παίρνουν 20 μόρια και με 9000,01 έως 12000 ατομικό και 20000,01 έως 30000 οικογενειακό, παίρνουν 10 μόρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 32.433 νέες θέσεις, ποσοστό 70% θα καλυφθεί από απόφοιτους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ενώ κατά 30% οι θέσεις θα καλυφθούν από πτυχιούχους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Οι προσλήψεις που θα γίνουν με επίβλεψη του ΑΣΕΠ θα αφορούν 117 ειδικότητες που εμφανίζουν έλλειψη, ενώ θα κατανεμηθούν σε δήμους με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια. Στο μεγαλύτερο ποσοστό πάντως οι προλήψεις θα αφορούν άνεργους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και σε μικρότερο ποσοστό ανέργους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ήδη λίστες με τα κενά των υπηρεσιών έστειλαν από το καλοκαίρι οι δήμοι στα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, επισημαίνοντας και τον αριθμό των προσλήψεων που έχουν ανάγκη.

Η δημόσια πρόσκληση για την κάλυψη των θέσεων θα δημοσιοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του ΟΑΕΔ, ενώ οι δήμοι θα αξιοποιήσουν το προσωπικό μέσα στον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, στο πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνονται θέσεις σχολικών φυλάκων και καθαριστριών καθώς οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με νέα προκήρυξη, που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Σύντομα αναμένεται να οριστικοποιηθούν και οι τελικές λεπτομέρειες για την επόμενη προκήρυξη, που θα αφορά στις 19.577 θέσεις κοινωφελούς εργασίας των υπουργείων, των εποπτευόμενων φορέων τους και των περιφερειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: