Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ας πληρώσουν επιτέλους αυτοί που τα έφαγαν!

Αφήνουμε για λίγο στην άκρη τα όσα ακούστηκαν στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, σχετικά με το ότι η «Ελλάδα έχει σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων για την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη, χωρίς λιτότητα».. Αυτή «μαγική λέξη» … «μεταρρυθμίσεις», έχει την σημασία της…

Αφήνουμε επίσης στην άκρη τα περί «Ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωπαϊκή πορεία» του Μάρτιν Σούλτς.
Και μένουμε λίγο στο ότι «πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αντελήφθη από την συζήτησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.
Αυτή το «πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής» ήταν «σημαία» επί σειρά ετών όλων σχεδόν των Κυβερνήσεων..

Αλλά αυτή την φορά υπάρχει η ελπίδα, ότι τούτη η αριστερή Κυβέρνηση «θα σπάσει αυγά .. για να κάνει ομελέτα».
Και όταν λέμε «θα σπάσει αυγά», τουλάχιστον από την δική μας οπτική γωνία δεν είναι φυσικά κάτι αντίστοιχο με εκείνο που έκαναν οι προηγούμενοι, που επέβαλλαν «χαράτσια» επί δικαίων και αδίκων  επειδή ακριβώς δεν μπορούσαν … ή ίσως δεν ήθελαν να εντοπίσουν όσους φοροδιαφεύγουν: Και επέβαλλαν φόρο από το πρώτο ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες για παράδειγμα και τέλος επιτηδεύματος… Ακόμη και σε εκείνους που έχουν «μπλοκάκι» και είναι εμφανές πως δηλώνουν όλα τα ποσά που εισπράττουν.
Και βέβαια, δεν περιμένουμε να στραφεί τούτη η Κυβέρνηση σε εύκολες λύσεις όπως για παράδειγμα συντελεστές 60% σε όσους μισθωτούς έχουν εισοδήματα πάνω από 40.000 – 50.000 ή 60.000 ευρώ: Δεν θα θέλαμε να «τιμωρήσει» όσους στάθηκαν όρθιοι κατά την περίοδο της κρίσης και με δυσκολία κατάφεραν να στηρίξουν τα έσοδα του Κράτους με ήδη υψηλούς φορολογικούς συντελεστές.. Γιατί πολύ απλά ούτε «πλούσιοι» είναι και φυσικά από την στιγμή που μιλάμε για μισθωτούς δεν μπορούσαν να αποκρύψουν εισόδημα.. Ας μην αποδεκατίσει εκείνους που έχουν την τύχη να παίρνουν μισθούς (..από την ιδιωτική πρωτοβουλία άλλωστε) «παχυλούς»… Πιθανόν δεν τα έκλεψαν.. Τα δούλεψαν.
Ούτε βέβαια να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και να βάλει έναν Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας που θα τιμωρεί όσους είχαν την ατυχία με δανεικά να πάρουν ένα σπίτι για παράδειγμα μεγαλύτερο των 120 τετραγωνικών με δανεικά από την τράπεζα, τις καλές εποχές!
Ας πέσει με τα «μούτρα» στις λίστες με τα εμβάσματα, όπου ουκ ολίγοι δημόσιοι υπάλληλοι συμπεριλαμβάνονται σε αυτές, στέλνοντας εκατομμύρια στο εξωτερικό που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν.. Και έτσι η νέα Κυβέρνηση θα μπει και στα «μονοπάτια» της διαφθοράς που θέλει τόσο να πατάξει.. Και ας διώξει και υπαλλήλους που είναι επίορκοι..
Ας δουλέψει μέρα νύχτα ολόκληρο το προσωπικό, πάνω στην λίστα Λαγκάρντ.. Στην λίστα με τους σκαφάτους της Ολλανδίας.. Με τα ακίνητα στο Σίτι του Λονδίνου.. Ας κάνει «φύλλο και φτερό» τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Ας πέσουν με τα μούτρα στο λαθρεμπόριο καυσίμων, τις υπερτιμολογήσεις προϊόντων και υπηρεσιών.
Ας πληρώσουν επιτέλους στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής αυτοί που πραγματικά τα έφαγαν.. Και όχι όλοι οι άλλοι!







Δεν υπάρχουν σχόλια: