Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

"Κολλημένοι" από την ηλικία των 12 ετών με τα κινητά τους οι Έλληνες μαθητές

Τη χρήση κινητών από πολύ μικρή ηλικία ξεκινάνε οι μαθητές στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην Καθημερινή καθηγητής σε Γυμνάσιο της Δυτικής Αττικής «Είχαμε πάει ημερήσια εκδρομή με την Α΄ Γυμνασίου. Όταν φτάσαμε στον προορισμό μας, ζητήσαμε από όσα παιδιά είχαν κινητό τηλέφωνο να μας δώσουν τον αριθμό τους σε περίπτωση ανάγκης. Από τα 65 παιδιά κινητό δεν είχαν μόλις επτά».
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτουν ότι....
περίπου το 80% 85% των εφήβων 12-15 ετών έχουν κινητό, ενώ το 90% αυτών κάνει καθημερινή χρήση, με ένα σημαντικό τμήμα (20%) να μιλάει στο τηλέφωνο πάνω από πέντε λεπτά την ημέρα.
Η συσκευή του κινητού για τους εφήβους είναι κάτι παραπάνω από τηλέφωνο: Είναι μία πλατφόρμα πολλαπλών επιλογών, από το ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι εφαρμογές μουσικής, φωτογραφίας, βίντεο και παιχνιδιών και σύμφωνα με γονείς και καθηγητές η χρήση των κινητών τηλεφώνων αρχίζει ήδη από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού.
Ωστόσο οι συνέπειες στην Υγεία είναι ανησυχητικές: «το 2011, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρουσίασε την εκτίμηση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνών για τον καρκίνο, σύμφωνα με την οποία η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων είναι «πιθανώς καρκινογόνος για τον άνθρωπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: