Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η Telegraph θυμήθηκε την εικονική κλοπή του Big Ben από «Έλληνα κροίσο»

Η άφιξη της Αμάλ Αλαμουντίν και οι συζτήσεις για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα έφεραν ξανά στο προσκήνιο βίντεο που είχε δημιουργηθεί το 2010 για την επιστροφή των Μαρμάρων.

Ένα βίντεο από το 2010, όταν είχε ξεκινήσει η καμπάνια Bring them Back για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, θυμήθηκε η βρετανική Telegraph, μετά και την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα για το θέμα.



Το συγκεκριμένο βίντεο είχε γυριστεί με σκοπό να δείξουν στον κόσμο πώς είναι να χάνει κάποιος λαός ένα ιστορικό μνημείο του. Έτσι λοιπόν ο πάμπλουτος Αριστοτέλης Ελγινιάδης (που τον υποδύεται ο Σπύρος Φωκάς) κλέβει το Big Ben ώστε να το προστατέυσει από την ατμοσφαιρική ρύπανση, σε μια φανερή σύγκριση με όσα σιχυρίζονται οι Βρετανοί για τα μάρμαρα.

Όπως αναφέρει το άρθρο, το βίντεο έχει επανέλθει στην επικαιρότητα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και περισσότεροι από 1 εκατ. το έχουν παρακολουθήσει.

Η εφημερίδα κάνει και αναφορά στις δηλώσεις της Αλαμουντίν ότι οι Έλληνες έχουν κάθε δίκιο στη μάχη τους με το Βρετανικό Μουσείο.












protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: