Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πόσα βγάζει ο mr Jumbo από αμοιβές και μερίσματα

Μπορεί να έχουν ακουστεί πολλά και να έχουν γραφεί άλλα τόσα για την Jumbo – κυρίως σε ό,τι αφορά τις αμοιβές των εργαζομένων και την ποιότητα των προϊόντων της –αλλά εκείνο που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς είναι ότι αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρίες της Ελλάδας, η οποία καταγράφει σημαντική άνοδο τζίρου και κερδών εν μέσω κρίσης.

Ο ισχυρός άντρας της Jumbo, Απ. Βακάκης όπως αναφέρει το fpress.gr, έχει καταφέρει να εκτινάξει» την εταιρία του στην κορυφή του λιανεμπορίου, διευρύνοντας συνεχώς τα μερίδια αγοράς της και ανοίγοντας νέα καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Πόσο αμείβεται για αυτό; Όπως ο ίδιος δήλωσε στην πρόσφατη γενική συνέλευση της εταιρίας οι οικονομικές απολαβές του ανέρχονται στις 500.000 ευρώ ετησίως και οι οποίες παραμένουν σταθερές τα τελευταία χρόνια.
Στο ποσό όμως αυτό δεν θα πρέπει να υπολογίζεται και τα μερίσματα που λαμβάνει ο κ. Βακάκης από την Jumbo, ο οποίος κατέχει το 26,7% της εταιρίας.
Σήμερα οι πωλήσεις της Jumbo ανέρχονται στα 541,85 εκατ. Ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη της στα 101,25 εκατ ευρώ.

Βέβαια άνθρωποι της αγοράς υποστηρίζουν ότι μπορεί οι αμοιβές του να μην είναι ιδιαίτερα υψηλές -για μια εταιρία η οποία κάνει τζίρο μισό δις - εντούτοις σπεύδουν να θυμήσουν ότι ο κ. Βακάκης αποκομίζει κέρδη και με άλλους τρόπους όπως μέσω της offshore στους Παρθένους Νήσους, μία ιστορία που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη.
Ειδικότερα το 2007 ένα κυπριακό δικηγορικό γραφείο δημιούργησε στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους την υπεράκτεια εταιρία Karpathia Ltd, στην οποία σύμφωνα με τα έγγραφα της Διεθνούς Συνεργασίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ) που έγινε σε συνεργασία με αρκετά διεθνή μέσα, μοναδικός μέτοχος αυτής ήταν ο Α. Βακάκης. Την ίδια χρονιά η Karpathia αγόρασε 3,5 εκατ. μετατρέψιμα ομόλογα που εκδόθηκαν από την Jumbo αντί 36,7 εκ. Μέσα σε ένα 6μηνο η Karpathia πούλησε ομόλογα έχοντας κέρδος 28 εκ., αλλά οι αγοραστές έμειναν ανώνυμοι. Ο Βακάκης απάντησε πως έχει δηλώσει επισήμως όλες τις συναλλαγές που έπρεπε να γνωστοποιηθούν.


 gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: