Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Η Θεσσαλονίκη "ζει και αναπνέει" σε ρυθμούς ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ

Άρης-ΠΑΟΚ… Το ντέρμπι που καθηλώνει το φίλαθλο κοινό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα στις 17:00 στο Αλεξάνδρειο σε ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν διεκδικεί τις δάφνες των αγώνων του παρελθόντος μεταξύ των δύο «μονομάχων», ωστόσο δεν χάνει ποτέ την αίγλη του.

Οι δύο αντίπαλοι έχουν ξεκινήσει ιδανικά τη χρονιά και εκπέμπουν «υγεία» διοικητικά και αγωνιστικά, δείχνοντας πως περνούν σε νέα εποχή. Ο ΠΑΟΚ μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς για Κύπελλο, πρωτάθλημα και Eurocup, έχοντας όμως παίξει παράταση την Κυριακή και δύο παρατάσεις την Τετάρτη στη Σμύρνη, στην «καυτή» έδρα της Καρσίγιακα. Το διπλό βέβαια του τόνωσε επιπλέον την ψυχολογία και θα φανεί στο παρκέ αν η κούραση επηρεάσει τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου.
Ο Άρης έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση του Κυπέλλου όμως αποκλείστηκε στα προημιτελικά χάνοντας στην Κηφισιά από την ΑΕΝΚ λίγο πριν την εκπνοή. Στο πρωτάθλημα έκανε πρεμιέρα με διπλό στην Ελευσίνα. Η απουσία του Τόρεϊ Τόμας αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τον Δημήτρη Πρίφτη και μένει να φανεί αν η προσθήκη του Αντεγκμπόγιε για την αντικατάσταση του Αμερικανού θα αποδειχθεί ωφέλιμη.
Ο Βεζένκοφ αναμφίβολα είναι το ισχυρότερο «όπλο» των «κιτρίνων», αλλά και η δύναμη της έδρας καθώς το “Nick Galis Hall” αναμένεται κατάμεστο και η ατμόσφαιρα «εκρηκτική».
«Δυνατά χαρτιά» των ασπρόμαυρων η εμπειρία του Χαραλαμπίδη που μοιάζει… αγέραστος αλλά και ο Κάρτερ. Επίσης οι φιλοξενούμενοι υπερτερούν στο βάθος πάγκου.
Πέρσι υπενθυμίζουμε πως ο Δικέφαλος είχε αποδράσει με το διπλό από το «Παλέ» στην παράταση (75-79) και πάλι στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.
Η πόλη θα χωριστεί ξανά στα δύο λοιπόν για κάτι περισσότερο από ένα δίωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: