Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Φώνης Ζογλοπίτης για τη Χαλκιδική

Συνολικά 27 ελαιογραφίες της τελευταίας δεκαπενταετίας, κυρίως μικρών διαστάσεων, εκτίθενται στην ατομική έκθεση του Φώνη Ζογλοπίτη, που εγκαινιάστηκε χθες στον εκθεσιακό χώρο Δίπολο του Βασίλη Ιωαννίδη (Γούναρη 53).
Τα έργα αφορούν το φυσικό τοπίο και είναι εμπνευσμένα από τη Χαλκιδική,
ενώ παρουσιάζονται ενδεικτικά και δύο νεκρές φύσεις, πεδίο στο οποίο ο Ζογλοπίτης ασχολήθηκε αρκετά όψιμα, όταν η ματιά του αναδιπλώθηκε σε μία πιο εσωστρεφή και εσωτερική αναζήτηση. Η αναδίπλωση αυτή οδήγησε σε αφηγήσεις χαμηλόφωνες και υπαρξιακές ενός κλειστού χώρου, σε έναν διάλογο με τα αντικείμενα που υπάρχουν δίπλα μας και μας συντροφεύουν. Αποτέλεσμα αυτής της στροφής πέρα από τις νεκρές φύσεις υπήρξε και σειρά έργων εσωτερικού χώρου, βασικά από το εργαστήρι του, όπως και διάφορες φιγούρες ή πορτρέτα στο χώρο του εργαστηρίου.
Ο Φώνης Ζογλοπίτης, καταξιωμένος ζωγράφος και από τους καλύτερους θεσσαλονικείς τοπιογράφους του φυσικού τοπίου, ιδιαίτερα της Σιθωνίας και της ορεινής Χαλκιδικής (τόπος καταγωγής του ο Πολύγυρος), είναι γνωστός στο ευρύτερο κοινό για τις τοπιογραφίες του, παρότι σημαντικές υπήρξαν και άλλες θεματικές σειρές, όπως τα μεταλλεία Χαλκιδικής, τα γυναικεία γυμνά δίπλα στη θάλασσα, σειρά έργων από τη Σαντορίνη και τελευταία η σειρά με τους ανθρώπους στα λεωφορεία.
Η έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 4 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από τις 11.30 π.μ. έως τη 1.30 μ.μ., ενώ το Σάββατο μπορεί κάποιος να την επισκεφθεί και το απόγευμα, από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.



 makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: