Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Αντετοκούνμπο: «Στον ύμνο κατάλαβα τι σημαίνει Εθνική!»

O “rookie” του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Γιάννης Αντετοκούνμπο, μοιράζεται με το gazzetta.gr τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά του μετά την επίσημη “πρώτη” του με τη γαλανόλευκη φανέλα σε μεγάλη διοργάνωση και δηλώνει έτοιμος να “ρουφήξει” τη συνέχεια του ονείρου.

Το όνομά του στην Ισπανία, είναι γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλές, από πέρυσι το καλοκαίρι όταν επελέγη στο νο15 του ντραφτ από τους Μπακς και η ομάδα του Μιλγουόκι, χρειάστηκε να καταβάλει ένα σημαντικό ποσό στην Σαραγόσα, για να εξαγοράσει τα δικαιώματά του. Όσοι παρακολουθούν στενά τα μπασκετικά τεκταινόμενα, ο 19χρονος διεθνής φόργουορντ δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα του συλλόγου της Αραγωνίας, αλλά οι Ισπανοί μπασκετόφιλοι, που έχουν αρκετούς συμπατριώτες τους στο ΝΒΑ, παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον την πορεία στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Κάπως έτσι, λοιπόν, εξηγείται το φαινόμενο της Antetokounmpo-mania που επικρατεί και στη Σεβίλλη! Μετά το τέλος του αγώνα κι ενώ οι Έλληνες διεθνείς έφταναν στην μικτή ζώνη, το όνομα που άκουγες να δονεί την ατμόσφαιρα από φιλάθλους, δημοσιογράφους, φωτογράφους, ήταν το “Giannis”! O ίδιος πάντως, χαλαρός και χαμογελαστός μετά το άκρως ενθαρρυντικό ντεμπούτο (11π., 5ρ., 3κλ. με 7/8 βολ. & 2/2 διπ. σε 19’) που έκανε σε μεγάλη διοργάνωση με την ανδρών, φαινόταν ότι απολάμβανε όλο αυτό το λαμπερό σκηνικό και έδειχνε έτοιμος να παίξει άλλο ένα 20λεπτο...

«Θέλαμε να μπούμε όσο το δυνατόν πιο σοβαρά και συγκεντρωμένα στο παιχνίδι, να βγάλουμε ενέργεια από την άμυνα και να επιβάλουμε την κυριαρχία μας όσο πιο γρήγορα γινόταν! Είναι αλήθεια ότι μετά από τόσες μέρες προετοιμασίας, είμαστε όλοι ανυπόμονοι για να αρχίσει το τουρνουά και να μπούμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς... Είχαμε και λίγο άγχος, όχι τόσο για το παιχνίδι, όσο για να αρχίσουμε να παίζουμε τους αγώνες που έχουν πραγματική σημασία. Ό,τι είχαμε σχεδιάσει βγήκε, ίσως πιο εύκολα απ’ ότι και εμείς περιμέναμε, οπότε κρατάμε τη νίκη και κοιτάμε το επόμενο ματς.», είπε αρχικά στο gazzetta.gr o Γιάννης Αντετοκούνμπο και παραδέχθηκε ότι στην αρχή, αισθάνθηκε ένα κάποιο τρακ!

«Μ’ αρέσει πολύ που παίζω στην Εθνική!»

«Το περίμενα κι εγώ πως και πως! Μπήκα μέσα, να δώσω ενέργεια και να βοηθήσω όπως μπορώ την ομάδα, στην αρχή ήμουν προσεκτικός, αλλά από κατοχή σε κατοχή, μετά το πρώτο ριμπάουντ και την πρώτη φορά που έσκασα την μπάλα, άρχισα να... λύνομαι και μετά το κλέψιμο και το κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, άφησα το ματς να έρθει σε μένα...», σχολίασε και πρόσθεσε: «Όταν βγήκαμε για προθέρμανση, αισθανόμουν ένα ιδιαίτερο συναίσθημα γιατί ήξερα ότι σε λίγη ώρα θα παίξω κι εγώ με την Εθνική ομάδα σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, αλλά όταν ήρθε η ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, κοιτούσα γύρω-γύρω τις κερκίδες, τη σημαία, τους Έλληνες που τραγουδούσαν και αισθάνθηκα ευλογία και περηφάνεια που βίωνα ένα τόσο ξεχωριστό συναίσθημα και ταυτόχρονα πραγματοποιούσα ένα παιδικό όνειρο! Μ’ αρέσει πάρα πολύ που αγωνίζομαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι καλό για το ελληνικό μπάσκετ και πραγματικά απολαμβάνω κάθε στιγμή της παρουσίας μου εδώ στην Ισπανία...», δήλωσε ο “mister-ενέργεια” της Εθνικής ομάδας, πριν αναφερθεί στην δεύτερη πρόκληση της Ελλάδας στον 2ο όμιλο του Μουντομπάσκετ.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: