Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΕΝΦΙΑ: Λάθη και στα νέα εκκαθαριστικά- Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν μαζεμένες 2 δόσεις

Λάθη παρατηρούνται και στα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, που αναρτώνται από το πρωί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Με τα νέα εκκαθαριστικά, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν μαζεμένες δυο δόσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου- καταληκτική ημερομηνία της πρώτης δόσης του φόρου.
Σύμφωνα με το skai.gr, με ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στην ίδια ιστοσελίδα το ΥΠΟΙΚ επισημαίνει ότι η οριστική εικόνα των δόσεων -που θα διαμορφωθεί μετά την.....
επανεκκαθάριση των δηλώσεων- και οι δόσεις που αναγράφονται αυτή τη στιγμή θα αναμορφωθούν εντός των προσεχών ημερών.
Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ επαναλαμβάνει ότι ο φόρος θα πληρωθεί σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να λήγει τις 30 Σεπτεμβρίου και την έκτη την τελευταία εργάσιμη μέρα του Φεβρουάριου του 2015.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σας ενημερώνουμε για την τροπολογία του Υπ. Οικονομικών, που ψηφίστηκε στις
28.8.2014 από τη Βουλή των Ελλήνων:

Στο άρθρο 8 του ν. 4223/2013 προστίθεται νέα παράγραφος ως εξής:
«Οφειλές από πράξεις προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. που έχουν εκδοθεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος, δεν καθίστανται ληξιπρόθεσμες πριν από την 30η Σεπτεμβρίου 2014 και, επιπροσθέτως, δεν λαμβάνονται υπόψη, έως την ημερομηνία αυτή, για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας και βεβαίωσης οφειλής του άρθρου 12 του ν. 4174/2013.»
Υπενθυμίζουμε την υπ' αριθμ. ΔΠΕΙΣ Α 1116352 ΕΞ 13.8.2014 απόφαση της Γενικής
Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με την οποία μέχρι και την 30.9.2014,

«Χρηματικές απαιτήσεις οφειλετών έναντι του Δημοσίου εξαιρούνται από τον
αυτεπάγγελτο συμψηφισμό με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτών που έχουν
προκύψει από την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) έτους
2014.»

Σημειώνουμε ότι, εντός των προσεχών ημερών μετά την ψήφιση του συνόλου των τροπολογιών για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., οι δόσεις θα αναμορφωθούν σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις (ελάχιστη δόση 10 ευρώ), με την πρώτη να είναι καταβλητέα την 30η Σεπτεμβρίου 2014, τη δεύτερη 31η Οκτωβρίου και την έκτη δόση την τελευταία εργάσιμη του μηνός Φεβρουαρίου 2015. Η οριστική εικόνα των δόσεων θα διαμορφωθεί μετά την επανεκκαθάριση των δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. σύμφωνα με τις αλλαγές που θα ψηφισθούν από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: