Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΣΥΖΗΤΟΥΝ ''ΠΑΓΩΜΑ'' ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟ 2015...

Η προστασία της κύριας κατοικίας των οικονομικά ασθενέστερων ήταν το κύριο θέμα που συζητήθηκε στις συναντήσεις, που είχε την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας με αντιπροσωπείες...

της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δένδιας είπε ότι η προστασία της κύριας κατοικίας των οικονομικά ασθενέστερων αποτελεί «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Όπως, μάλιστα, ανέφεραν δεν αποκλείεται ακόμη και η μονομερής νομοθετική ρύθμιση από την ελληνική πλευρά, σε περίπτωση που η τρόικα δεν συμφωνήσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως η ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια θα προηγηθεί της ρύθμισης, για τα στεγαστικά δάνεια και την προστασία από τους πλειστηριασμούς της κύριας κατοικίας, ενώ η ρύθμιση με την οποία θα παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αναμένεται να είναι έτοιμη έως τα τέλη του φθινοπώρου.

Επίσης, βασικό σενάριο που εξετάζεται ώστε να αποφευχθούν μαζικοί πλειστηριασμοί είναι η παράταση της ισχύουσας μεταβατικής διάταξης που ορίζεται ότι προστατεύεται η κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση το καθαρό οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 35.000 ευρώ, η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας να είναι μικρότερη ή ίση με 270.000 ευρώ και το σύνολο των καταθέσεων και των κινητών αξιών του οφειλέτη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: