Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ψηφιακή άδεια στο SUPER TV - Switch-off τον Οκτώβρη στη Χαλκιδική

Δικαίωμα μετάδοσης ψηφιακού σήματος απέκτησε πλέον η τηλεόραση SUPER ύστερα από τη χθεσινή απόφαση του ΕΣΡ που εξέτασε και ενέκρινε τον σχετικό φάκελο του χαλκιδικιώτικου καναλιού για χορήγηση ψηφιακής άδειας.

Το SUPER Tv θα είναι το δεύτερο ψηφιακό περιφερειακό κανάλι από τη Χαλκιδική που θα εκπέμπει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ύστερα από το XTV που είχε λάβει νωρίτερα την σχετική άδεια.


Το SUPER Tv εκπέμπει από τα....
Ν.Μουδανιά και άρχισε τη λειτουργία του το 1990. Όλα αυτά τα χρόνια πρωταγωνιστεί στην ενημέρωση, όπως και στη μετάδοση αθλητικών γεγονότων, ενώ το πρόγραμμα του σταθμού είναι πολυποίκιλο.

Σύμφωνα με την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση (Οικ.40518/1168/Φ.111Α/4-7-2014, Φ.Ε.Κ. 1879/Β’/10-7-2014) ορίστηκε το χρονοδιάγραμμα της επίγειας ψηφιακής μετάβασης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα. Οι ψηφιακές άδειες που δόθηκαν φαίνεται πως θα είναι και οι τελευταίες, καθώς μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση της χώρας.


Για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και ως εκ τούτου της Χαλκιδικής έχει οριστεί switch off,  δηλαδή παύση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος με ταυτόχρονη έναρξη του ψηφιακού, η 3η Οκτωβρίου 2014. Για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής κέντρο εκπομπής έχει οριστεί ο Πολύγυρος. Ωστόσο, λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας του νομού Χαλκιδικής κάποιες περιοχές -αρχικά τουλάχιστον και όσον αφορά τα πανελλαδικά κανάλια- θα εξυπηρετηθούν από άλλα κέντρα εκπομπής όπως του Πηλίου με ίδιο switch off και της Θάσου με switch off στις 5 Σεπτεμβρίου 2015.


Από το κέντρο εκπομπής του Πολυγύρου προβλέπονται έξι δίαυλοι για τα πανελλαδικά και κρατικά κανάλια και δύο, οι δίαυλοι 50 και 54 για τα κανάλια περιφερειακής εμβέλειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις σχετικές διαδικασίες η Digea είναι ο μοναδικός πάροχος δικτύου τηλεόρασης και έτσι  θα αναλάβει και το δίκτυο των περιφερειακών καναλιών.


Οι νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας ανήκουν στην ίδια ευρύτερη γεωγραφική  περιοχή εξυπηρέτησης (ΕΠΕ 3), η οποία συντίθεται και από επιμέρους Περιφερειακές ζώνες (ΠΖ-2 Θεσσαλονίκη και ΠΖ-3 Χαλκιδική). Στην δική μας ΕΠΕ υπάρχουν τα εξής περιφερειακά κανάλια: TV 100, 4Ε, Γνώμη TV, Εγνατία Τηλεόραση, EuropeOne, SUPER TV, XTV,  Δίον Τηλεόραση, Βεργίνα TV, Nickelodeon, Channel9, Πέλλα Τηλεόραση, Time Channel ,Euro Channel, Extra Θεσσαλονίκης.


Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DVB-T) αποτελεί τη νέα τεχνολογία μετάδοσης σήματος, η οποία σταδιακά αντικαθιστά την παραδοσιακή αναλογική που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αποτελεί μια απόφαση της Παγκόσμιας Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) και ισχύει για όλες τις χώρες παγκοσμίως, με καταληκτική χρονιά το 2015.


του Θοδωρή Δούκα
halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: