Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

5000 Έλληνες γιατρούς ετοιμάζεται να εργοδοτήσει η Τουρκία

Πέντε χιλιάδες γιατρούς από την Ελλάδα ετοιμάζεται να φέρει στην Τουρκία το Υπουργείο Υγείας της χώρας, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, η οποία επικαλείται τον Τούρκο Υπουργό Υγείας Μουεζίνογλου, ο οποίος δηλώνει ότι μπορεί να έρθουν ανειδίκευτοι γιατροί από την Ελλάδα και να εξειδικευτούν στην Τουρκία.
 Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι στην Τουρκία υπάρχει ανάγκη για 20 χιλιάδες γιατρούς τη....
στιγμή που, στην Ελλάδα, οι γιατροί περιμένουν πολύ για την εξειδίκευση.
 "Εάν κάνουμε την εξειδίκευσή τους στην Τουρκία και τους μάθουμε τούρκικα, θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες μας για βοηθούς ιατρούς. Εάν σήμερα έρθουν σε μας 10.000 γιατροί δεν θα ενοχληθούμε», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός.
 Όπως είπε τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι απαιτούμενες νομικές ρυθμίσεις και θα θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο εκπαίδευσης για την εξειδίκευση σε συντονισμό με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο.
 Ο Μουεζίνογλου, ο οποίος επισκέφτηκε την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι θα μιλήσει με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο καθώς και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.
 Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι στην Ελλάδα, η παιδεία στην ιατρική είναι σε υψηλό επίπεδο. "Θα πρέπει να στρέψουμε τα βλέμματα της Ελλάδος αντί στη Γερμανία, στην Τουρκία. Εδώ υπάρχει υποδομή που μπορούν να κάνουν άνετα εξειδίκευση. Οι καθηγητές στα πανεπιστήμιά μας, μου ζητούν βοηθούς ιατρούς”.
 “Έχουμε ανάγκη. Σε όσους χρειάζονται δέκα, δίνουμε τρεις. Επίσης από την άλλη πλευρά επιθυμούμε να μετατρέψουμε την Τουρκία σε κέντρο υγείας της περιοχής», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: