Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ

  Γράφει ο  Βασίλης Τσούγκαρης
Μετά από το «πρωτογενές» (πρωτοφανές) πλεόνασμα, μετά τα «κοινωνικά μερίσματα» και τα μπλα μπλα της κυβέρνησης περί εξόδου στις αγορές και άλλα πολλά λόγια λόγια και άλλα λόγια, κουβέντα να γίνεται μπας και εμείς τα χάπατα φάμε τη φόλα και εξακολουθήσουμε να τους αφήνουμε να διαλύουν τα πάντα, έρχεται η πραγματικότητα.
Το…. «όνειρο», γίνεται εφιάλτης για όλους εμάς.
Ιδου το δημοσίευμα.
Απολαυστε το αδέλφια, και με τις υγείες μας!
«Ηλεκτροσόκ για τους....
φορολογούμενους: Έρχονται τέσσερα χαράτσια με ένα ειδοποιητήριο
Φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος και φόρο πολυτελούς διαβίωσης, θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, καθώς και οι τέσσερις φόροι θα περιλαμβάνονται στα φετινά εκκαθαριστικά της δήλωσης.
Μάλιστα, όπως γράφει και το capital.gr, τα εκκαθαριστικά θα είναι -σχεδόν στο σύνολό τους- χρεωστικά, λόγω της κατάργησης του βασικού αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα το εκκαθαριστικό σημείωμα των φετινών δηλώσεων ενσωματώνει:
Τον φόρο εισοδήματος.
Την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επιβάλλεται με συντελεστές 1% -4% για όσους απέκτησαν το 2013 ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
Το τέλος επιτηδεύματος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι», οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση.
Τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για όσους είχαν το 2013 στην κατοχή τους αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη.
Υπενθυμίζεται πως από φέτος τίθενται σε ισχύ επαχθείς ρυθμίσεις που προβλέπουν την κατάργηση του βασικού αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα και των εκπτώσεων από τον φόρο εισοδήματος:
1) Κατάργηση του βασικού αφορολόγητου ορίου εισοδήματος των 5.000 ευρώ και των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα.
2) Κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου ορίου των 2.000 ευρώ για κάθε ανάπηρο φορολογούμενο και αντικατάστασή του με έκπτωση φόρου 200 ευρώ.
3) Κατάργηση όλων των μειώσεων του φόρου εισοδήματος, που υπολογίζονταν με ποσοστά έως και 10% επί των ετήσιων δαπανών κάθε φορολογουμένου για ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, νοσήλια, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις.
Μόνοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα δικαιούνται έκπτωσης φόρου, ίσης με το 10% του ποσού της δαπάνης για νοσήλια, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, το οποίο υπερβαίνει το 5% του συνολικού ετήσιου φορολογούμενου εισοδήματός τους από μισθούς ή συντάξεις.»
Σας άρεσε;
Ωραίο πραμα ε;
Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση ΒΛΕΠΕΙ και ΑΚΟΥΕΙ τις κραυγές απόγνωσης του κοσμάκη, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ τις θυσίες του λαού.
Έτσι λένε…..
Βέβαια, δεν λένε πως εκείνος που θυσιάζεται, το «σφάγιο», είναι ο ίδιος ο λαός και δεν θα ησυχάσουν αν δεν μας «αιματοκυλίσουν» όλους.
Και ξέρετε τι θα γίνει ΜΕΤΑ τις εκλογές ε;
Ακόμα τώρα, είναι συγκρατημένοι.
Μετά τις εκλογές, θα ξεσαλώσουν κανονικά, και αλλοίμονο μας.
Ένας Θεός ξέρει τι κατραπακιές ακόμα θα μας ρίξουν, εκτός  αν τους στείλουμε στα τσακίδια και γλυτώσουμε.
Ετοιμαστείτε αδέλφια για να βάλουμε ΟΛΟΙ ακόμα μια φορά το χέρι βαθιά στην τσέπη.
Βέβαια, οι τσέπες μας είναι άδειες από χρήματα, οπότε, το μόνο που μας μένει είναι να τους πληρώσουμε με το περιεχόμενο που είναι «δίπλα» σε αυτές.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: