Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ



Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κο Γκιλή Γεώργιο είχε σήμερα Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 στα γραφεία του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής κος Ζήσης Παντελής .
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου, συζητήθηκε το θέμα της ίδρυσης Φορέα Πιστοποίησης Διαμεσολάβησης στο νομό Χαλκιδικής με την σύμπραξη και των δύο πλευρών.
Ως γνωστό με....
βάση το Ν. 3898/2010 «Διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις», καθιερώθηκε ο θεσμός της διαμεσολάβησης ως ένας εναλλακτικός τρόπος επίλυσης διαφορών, όπου διεξάγεται με τη συνδρομή ενός τρίτου αντικειμενικού προσώπου, του Διαμεσολαβητή, ο οποίος προσπαθεί να οδηγήσει τα μέρη στην επίτευξη συμφωνίας πριν καταλήξουν στη δικαιοσύνη.
Σε σύγκριση με τη δικαστική οδό, η διαμεσολάβηση μπορεί να παράγει υψηλής ποιότητας βιώσιμες λύσεις, με πολύ λιγότερο κόστος, χρόνο και συναισθηματική πίεση. Η διαμεσολάβηση χρησιμοποιείται  σε εμπορικές, αστικές, οικογενειακές,  εργατικές διαφορές.
Ο κος Γκιλής αποδέχτηκε το αίτημα του προέδρου του κου Ζήση και τον διαβεβαίωσε ότι θα τεθεί προς συζήτηση σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στην ίδρυση γραφείου διαμεσολάβησης στον νομό, όπου θα υπάρξει στενή συνεργασία και από τις δύο πλευρές ως την τελική εφαρμογή του θεσμού.

Από το Γραφείο Τύπου του
Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: