Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ακόμα και στα δύσκολα, το σεξ μας φτιάχνει τη μέρα

Όταν αντιμετωπίζουμε οικονομικές δυσκολίες, προβλήματα υγείας ή οτιδήποτε άλλο δυσάρεστο, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε καμία όρεξη για σεξ...



Ωστόσο, νέα μελέτη αποδεικνύει ότι η ερωτική επαφή μπορεί να μας φτιάξει τη μέρα ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο διαπίστωσαν ότι τα μεγαλύτερης ηλικίας ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας είναι πιο ευτυχισμένα όταν καταφέρνουν να διατηρήσουν μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Έχει αποδειχθεί πως η χρόνια νόσος συνδέεται με τη μειωμένη ικανοποίηση από το γάμο, αν και παράμενε ασαφές το γιατί. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα όμως, η υγιής σεξουαλική ζωή είναι το μυστικό της αισιοδοξίας για τα ζευγάρια που περνούν δύσκολα. Παράλληλα, η έλλειψη σεξ φαίνεται πως επιδεινώνει την κατάσταση.

Η νέα μελέτη περιελάμβανε 732 ζευγάρια, τα περισσότερα ηλικίας 65-74 ετών. Η συχνότητα του σεξ φάνηκε να συνδέεται άμεσα με την ποιότητα της σχέσης.

Κατά μέσο όρο, τα ζευγάρια ανέφεραν πως έκαναν σεξ μία φορά το μήνα. Όσο μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός των σεξουαλικών επαφών, τόσο μεγαλύτερη ήταν και η ικανοποίηση από το γάμο.


onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: