Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Κάθε μέρα ακούμε περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, καθώς η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, χτυπούν όλο και περισσότερα νοικοκυριά. Κάθε μέρα ακούμε για περιπτώσεις παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς κολατσιό, για ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες για επιβίωση, για ανθρώπους που είναι άρρωστοι και στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Έτσι άρχισε σιγά – σιγά να διαμορφώνεται η ιδέα της δημιουργίας μια ομάδας ανθρώπων που να προσφέρουν σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη. Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά.
Εκφράζεται με πολλούς τρόπους και συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, σε μια προσπάθεια αναπλήρωσης των κενών που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ένας πυρήνας ανθρώπων, μετά από συζητήσεις, κατασταλάξαμε λοιπόν, στη δημιουργία μιας ομάδας εθελοντών, ενός δικτύου που θα προσφέρει ιατροφαρμακευτική βοήθεια σε ανασφάλιστους, προσφορά τροφίμων σε άπορους, καθώς και οποιαδήποτε αρωγή σε ανθρώπους που στις σημερινές εποχές αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, ενώ ακόμα στοχεύει να αναπτύξει και περιβαλλοντική δράση, με την επωνυμία «ΣΩΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ». Καλούμε λοιπόν, άντρες και γυναίκες που θέλουν να προφέρουν στους συνανθρώπους τους εθελοντικά, να έρθουν σε επαφή μαζί μας, επικοινωνώντας με την Κυριακή Μαθέα στο τηλέφωνο 6978 259876 ή με την Φωτεινή Ανανιάδου στο τηλέφωνο 6974 332474. Τέλος, αποφασίσουμε να πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας συνάντηση το βράδυ της Τρίτης 5 Νοεμβρίου, στις 10.00 μ.μ. στο καφέ FUEGO, στο Εμπορικό Κέντρο Ν. Μουδανιών, για να συντονίσουμε τις δράσεις μας και να δημιουργήσουμε το καταστατικό του σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: