Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Δεν είναι μόνον τα σκουπίδια! Απλά, αυτά φαίνονται.

Ήδη διαφαίνεται ότι η "τάξη" των Αντιπροσώπων, εντείνει την προσπάθεια, ώστε να παραμείνει επί σκηνής μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Αυτά έχει η αντιπροσωπευτική δημοκρατία.
Το πεδίο της λεγόμενης αντιπαράθεσης όμως είναι σχεδόν αποκλειστικά τα σκουπίδια.
Όμως με το αποχετευτικό δίκτυο, του οποίου οι σταθμοί μεταφοράς βρωμοκοπάνε από απόσταση εκατοντάδων μέτρων, τι γίνεται; Αυτό πλέον έχει γίνει κατάσταση που τη θεωρούμε σχεδόν φυσιολογική.
Άλλη μια .... φυσιολογική κατάσταση: χαθήκανε ... από μόνα τους τα ψάρια και η θάλασσα .... χάλασε από μόνη της.

Για άλλες περιοχές, για άλλες χώρες αυτά τα θέματα δεν.... είναι μείζονος, αλλά μεγίστης σημασίας αγαπητοί Αντιπρόσωποι.
Και μια τρίτη .... φυσιολογική κατάσταση: Αγαπητοί Αντιπρόσωποι, με τούτα και με κείνα, με την αντιπαράθεση και την κοκορομαχία μεταξύ σας, καταφέρνετε να μην ενημερώνετε τους δημότες, για κανένα θέμα. Τους υποδεικνύετε τη Διαύγεια, επιλεγμένα έγγραφα, φορείς και αρχές, αλλά ουσιαστική ενημέρωση καμία.
Έχουμε παρακολουθήσει σχεδόν όλες τις πηγές πληροφόρησης, αλλά δεν έχουμε καταφέρει να σχηματίσουμε την πραγματική εικόνα του Δήμου μας, σε κανένα τομέα. Έχουμε σχηματίσει την πεποίθηση ότι η πληροφόρηση όχι μόνον είναι επιλεκτική, όχι μόνον εξυπηρετεί πλήρως αυτόν που την παρουσιάζει αλλά έχει ένα και μοναδικό στόχο: Να συντηρεί το πεδίο της Αντιπαράθεσης, ώστε η εκάστοτε διαμορφωμένη "τάξη" των πρώην, νυν και τέως Αντιπροσώπων μας να μας φαίνεται ως αναγκαία και μοναδική και για τις επόμενες εκλογές, φυσικά και τις μεθεπόμενες και πάει λέγοντας.
Πιστεύουμε ότι για το θέμα της ‘ΣΑΧΑΡΑ’ και τις προθέσεις σας, θα ενημερώσετε τους κατοίκους της περιοχής με δημόσια ανοιχτή ενημέρωση, πριν από οποιαδήποτε απόφασή σας.

Όπου και να περπατήσεις προς την Νέα Ηράκλεια, τα Νέα Σίλατα, την Νέα Γωνιά, τον Αγιο Παύλο, στους ενδιάμεσους αγροτικούς δρόμους, και ιδιαίτερα στους παραλιακούς οικισμούς, ακόμα και δίπλα από το κτίριο πολλαπλών χρήσεων, συναντάς εικόνες, πού σου προκαλούν ντροπή και θυμό.
Σκουπίδια και πλαστικά μπουκάλια παντού.
Όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων, τα γύρω δέντρα γίνονται διαφημιστές των σούπερ μάρκετ της περιοχής.
Αργούν να τους αδειάσουν και ο αέρας σκορπάει παντού τις σακούλες.
Εμείς που τους περπατάμε αυτούς τους δρόμους το διαπιστώνουμε, οι δημοτικοί μας σύμβουλοι περνάνε καθόλου ή τα βλέπουν όλα καθαρά;
Ένας εργάτης και μεγάλες σακούλες μια φορά το μήνα χρειάζεται για να διατηρηθούν οι δρόμοι μας καθαροί και νοιάξιμο βέβαια..
Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, στοίβες από κλαδιά ανακατεμένα με σακούλες απορριμμάτων καίγονται, εκλύοντας δηλητηριώδεις διοξίνες στην ατμόσφαιρα.
Τι λέτε κύριε αντιδήμαρχε Καλλικράτειας;,
κύριε πρόεδρε της δημοτικής ενότητας Καλλικράτειας;
κύριε δήμαρχε;
Πόσες χρονιές ακόμα θα περάσουμε, μέσα στα ίδια χάλια;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα αρχίζει να παίρνει μια περίεργη μορφή. Είμαστε δήμος Νέας Προποντίδας μόνο κατ' όνομα. Στην ουσία είναι ο δήμος Μουδανιών με καμπόσα κεφαλοχώρια γύρω γύρω που θα αργήσουν να αποκτήσουν το αίσθημα της συλλογικότητας. Κανείς δεν νοιώθει δημότης Ν. Προποντίδας. Των οποίων οι κάτοικοι (όλοι μας) είχαν μάθει να έχουν μόνο προσωπικές απαιτήσεις απ' τους αντιπρόσωπους τους. Τώρα που το πρόβλημα είναι συλλογικό, ανακαλύπτουμε πως δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ουσιαστική εκπροσώπηση των δημοτών και οι διαμαρτυρίες στον κάθε Αντιδήμαρχο φέρνουν μόνο δικαιολογίες.
Πόσες χρονιές λοιπόν ακόμα θα περάσουμε, μέσα στα ίδια χάλια;
Η απάντηση είναι απλή. Όσες χρονιές θα είμαστε λίγοι μοναχικοί και ανοργάνωτοι ως πολίτες.