Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Το ελληνικό δημόσιο ... λειτουργεί

Μπορεί να είναι λίγο παλιό, αλλά πάντα επίκαιρο!
Παλιότερα που υπήρχαν επιθεωρητές, για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ένας από αυτούς επισκέπτεται επαρχιακλό, μονοθέσιο σχολείο. Αφού είδε το μάθημα, έκανε ορισμένες ερωτήσεις στους μαθητές, για να διαπιστώσει το επίπεδο μάθησής τους, μεταξύ των άλλων και σε θέματα Ιστορίας. Ρωτά λοιπόν μαθητή της Γ΄τάξης:...

..
- Δε μου λες, εσύ εκεί πίσω, ποιος έκλεψε τα μήλα των Εσπερίδων;
- Όχι εγώ, κύριε, όχι εγώ ... κι άρχισε τα κλάματα.
Επεμβαίνει τότε ο δάσκαλος και λέει στον επιθεωρητή
- Ο Δημητράκης, κύριε επιθεωρητά, είναι πολύ καλό παιδί και από καλή οικογένεια. Είμαι σίγουρος ότι δεν τα έκλεψε αυτός.
Νευριάζει ο επιθεωρητής, διακόπτει την επιθεώρηση και συντάσσει αμέσως έκθεση, την οποία στέλνει στο Υπουργείο, για να καταδείξει τα χάλια και την αναποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος, για τους μαθητές που δε μαθαίνουν και τους εκπαιδευτικούς που δε γνωρίζουν. Μεταξύ των άλλων γράφει: "Σήμερα ... επιθεωρώντας το δημοτικό σχολείο... και στην ερώτησή μου ποιος έκλεψε τα μήλα των Εσπερίδων, δεν μπόρεσα να πάρω απάντηση ούτε από τους μαθητές, αλλά ούτε κι από το δάσκαλο.... Κατόπιν αυτού θα πρέπει να κάνουμε σκέψεις... κτλ. κτλ."
Σε λίγες μέρες ο επιθεωρητής παίρνει απάντηση στην έκθεσή του από το Υπουργείο Παιδείας:
"Αξιότιμε κύριε επιθεωρητά.... ευχαριστούμε για την πληροφόρηση κτλ. Όσο για το ποιος έκλεψε τα μήλα των Εσπερίδων πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι δεν είναι δουλειά του Υπουργείου Παιδείας, αλλά της Αγρονομίας. Σας παρακαλούμε να απευθύνετε τα ερωτήματά σας εκεί...."
Κόκαλο ο επιθεωρητής, ακόμα χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο!


 http://kapistri.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: