Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

800 εκατ. ευρώ για πρόωρη συνταξιόδοτηση αγροτών


Το μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης θα ανοίξει εκ νέου σε περιορισμένη έκταση και θα αφορά μόνο τους καπνοπαραγωγούς που έχουν μειώσει τα...


...δικαιώματά τους που προέρχονται από τον καπνό. Γενικά είναι ένα μέτρο που βοηθά την ανασυγκρότηση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων με την υποχρεωτική μεταβίβαση της αγροτικής γης σε νέους αγρότες.

«Βάσει όμως των στατιστικών μας δεδομένων, ενώ το μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης είχε διευρυμένη εφαρμογή τα τελευταία χρόνια, δεν επετεύχθη η μεγέθυνση του κλήρου που αποτελεί και συστατικό στοιχείο της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής οικονομίας. 


Να σημειωθεί δε ότι η κοινοτική συμμετοχή έχει σταματήσει και οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις θα χρηματοδοτούνται πλέον με εθνικούς πόρους. Υπολογίζεται ότι για τα επόμενα έξι χρόνια απαιτούνται 800.000.000 ευρώ. Κάθε μέτρο εξετάζεται βάσει κόστους- οφέλους», είπε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: